Σε λοκντάουν (επίπεδο 4 – “κόκκινο”) τίθεται επισήμως η Καστοριά όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά τη σύσκεψη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως εξαιρετικά κρίσιμη”.
Τα μέτρα θα εφαρμοστούν από την Παρασκευή στις 6 το πρωί.



Παράλληλα, σε «πορτοκαλί» (επίπεδο 3 συναγερμού) ανεβαίνουν από την Πέμπτη Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Σέρρες και Βοιωτία όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Σε ό,τι αφορά τα Ιωάννινα παραμένουν επίσης σε επίπεδο 3 και θα υπάρξει επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας.

«Έχουμε επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του πρώτου γύρου» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησε στην Καστοριά, με τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους τρεις δημάρχους της περιοχής.

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ άσχημα», σχολίασε το πρωί στον ΣΚΑΪ για τη Θεσσαλονίκη ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. «Αν τώρα δεν πάρουμε μέτρα και δεν κάνουμε πιστή εφαρμογή και τήρηση, θα χρειαστούν νέα μέτρα, τα οποία θα είναι δύσκολα να τα διαχειριστεί η οικονομία», τόνισε ο περιφερειάρχης και προσέθεσε ότι «θα πάμε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και θα μπούμε σε lockdown. Αυτό αφορά κυρίως τη Θεσσαλονίκη».

skai

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.