Καλούμε το Δήμο Γρεβενών να προχωρήσει άμεσα στην αύξηση των ωρών εργασίας των καθαριστριών με τρίωρη απασχόληση
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Γρεβενών ,συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των Καθαριστριών των Σχολείων για την αύξηση των ωρών εργασίας και την μονιμοποίησή τους, ιδιαίτερα σήμερα που οι αυξημένες ανάγκες για καθαριότητα στα Σχολεία είναι επείγουσα ανάγκη ,λόγω της πανδημίας .

Η απαράδεκτη τακτική του Υπουργείου να διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε δυο κατηγορίες ,τις μόνιμες και με τρίωρη απασχόληση .

Οι εργαζόμενες, να εργάζονται με τρίωρη εργασία , με εργασιακές σχέσεις ομηρίας και επιπλέον τους ζητείτε και σπαστό ωράριο, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη καθαριότητα .

Οι χώροι καθαριότητας, αίθουσες, γραφεία, βοηθητικοί, αύλιοι χώροι και κοινόχρηστοι χώροι που αντιστοιχούν σε κάθε καθαρίστρια είναι απαγορευτικοί για να μπορεί να υπάρξει ολοκληρωμένη κάλυψη, σε συνθήκες πανδημίας, ούτε με την εντατικοποίηση της εργασίας είναι δυνατό να «βγαίνει η δουλειά», μέσα σε τρείς ώρες .

Το δίκαιο αίτημα των καθαριστριών στα σχολεία για τη μονιμοποίηση τους, και την αύξηση των ωρών στις υπάρχουσες καθαρίστριες είναι άμεση ανάγκη, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη καθαριότητα που είναι αναγκαία για να μην υπάρξει διασπορά της Πανδημίας ,να καλυφθούν οι ανάγκες καθαριότητας σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Ειδικά Σχολεία και να λειτουργήσει και το Ολοήμερο Σχολείο .

Καλούμε το Δήμο Γρεβενών να προχωρήσει άμεσα στην αύξηση των ωρών εργασίας των καθαριστριών με τρίωρη απασχόληση .

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος

Κυριαζίδης Λάζαρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.