Πρόγραμμα “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”  στην Π.Ε. Γρεβενών 

Αξιότιμοι συντοπίτες,

Σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», θα ξεκινήσει επίσημα στις 30 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων ανά Περιφέρεια, στη Δυτική Μακεδονία, η έναρξη υποβολής των αιτήσεων είναι: 04-12-2020

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, στόχος είναι να δοθεί επαρκής χρόνος όχι μόνο στους ενδιαφερόμενους πολίτες, αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους, να ετοιμάσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή της αίτησής τους και να εξοικειωθούν με τις αλλαγές που επέρχονται σε σχέση με τα προηγούμενα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον».

Στο πλαίσιο αυτό, την προσεχή Τρίτη 20 Οκτωβρίου θα αρχίσει να λειτουργεί helpdesk με γραμμές τηλεφωνικής εξυπηρέτησης για  την καλύτερη προετοιμασία του κοινού.



Υπενθυμίζεται ότι το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» έχει προϋπολογισμό 850 εκατ. ευρώ και θα παραμείνει «ανοιχτό» μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων ανά περιφέρεια. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος περιλαμβάνει πόρους επιχορήγησης ύψους € 803 εκατ. και πόρους από το υφιστάμενο Ταμείο  του προγράμματος Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ για την εξυπηρέτηση δανείων.

Για την Δυτική Μακεδονία, ο συνολικός προϋπολογισμός της επιχορήγησης ανέρχεται στα 73,5 εκατομμύρια €.

Για την καλύτερη και άμεση ενημέρωση και εξυπηρέτησή σας, σας προτρέπω να απευθυνθείτε στους Γρεβενιώτες συναδέρφους μηχανικούς. Όλοι οι συνάδερφοί μας, μέλη του ΤΕΕ, είναι πλήρως ενημερωμένοι για τον οδηγό υλοποίησης του προγράμματος και να σας προτείνουν την σωστή ενεργειακή λύση για το κτήριο σας.

Εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» αφού προσφέρει υψηλά οικονομικά και λειτουργικά οφέλη προς τα ελληνικά νοικοκυριά με ταυτόχρονη κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών.

Για την ΝΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ο Πρόεδρος

Ντούνας Αλέκος

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.