Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Grevena TV || Ο Εορτασμός της επετείου απελευθέρωσης της πόλης των Γρεβενών από τον τουρκικό ζυγό- Οι καταθέσεις στεφάνων και οι δηλώσεις των επισήμων… (εικόνες + video)

13 Οκτωβρίου, 2020 by Χρήστος Μίμης

Μετά την Δοξολογία που  πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Γρεβενών χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ,

ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Εθνομάρτυρα Αιμιλιανού, στην κεντρική Πλατεία από τους κ.κ.:

 1. Εκπρόσωπο Κυβέρνησης,
 2. Δήμαρχο Γρεβενών,
 3 Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας,
 4.Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών,
 6.Ανώτερο Διοικητή Φρουράς,
 7. Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης,
8.Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,
9.Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών,
 10.Σύνδεσμο Εφέδρων Αξ/κων & Αν/στων

  Ο υφυπουργός Θ.Καράογλου:

Το μήνυμα πως “η ελευθερία δεν μας χαρίστηκε, αλλά κερδήθηκε με αίμα και πόνο και θα συνεχίσουμε να την υπερασπιζόμαστε δίχως ίχνος εκπτώσεων, έναντι παντός και με κάθε τίμημα” έστειλε από τα Γρεβενά ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν για τη συμπλήρωση 108 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης στις 13 Οκτωβρίου 1912.

 Στο μήνυμά του για την 108η επέτειο απελευθέρωσης των Γρεβενών ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) αναφέρει ότι “σε μια εποχή αυξημένης εθνικής επαγρύπνησης λόγω της κλιμακούμενης έντασης που συντηρεί η Τουρκία στο Αιγαίο, οι σημερινές εκδηλώσεις μνήμης λειτουργούν ως οδοδείκτης δείχνοντας προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να μη χάσουμε ως Έθνος τον προσανατολισμό μας. Η εθελοθυσία των κατοίκων των Γρεβενών και η απαράμιλλη προσήλωσή τους στα ιδανικά της πατρίδας υπενθυμίζει ότι η ελευθερία θέλει αρετή, τόλμη και ομοψυχία. Το παράδειγμά τους είναι πυξίδα για κάθε Έλληνα, διότι η ελευθερία συνοδεύεται από την ευθύνη υπεράσπισης των κεκτημένων. Η ελευθερία δεν μας χαρίστηκε, αλλά κερδήθηκε με αίμα και πόνο και θα συνεχίσουμε να την υπερασπιζόμαστε δίχως ίχνος εκπτώσεων, έναντι παντός και με κάθε τίμημα”.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών Γ.Δασταμάνης:

Ο Περιφερειάρχης Γ.Κασαπίδης:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιάτσιος: <

Εικόνες στον ΑΕΤΟ
This entry was posted on Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, 2020 at 15:41 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply