Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Διοίκησης της Δ.Ε.Η αναφορικά με την παροχή εκπτώσεων και ελαφρύνσεων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ο Βουλευτής Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δεν θα μπορούσαμε παρά να χαιρετίσουμε την απόφαση της Διοίκησης της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού για την παροχή εκπτώσεων και ελαφρύνσεων σε ευάλωτα νοικοκυριά αλλά και σε επιχειρήσεις, που μετά από τις πιέσεις της δεκαετούς κρίσης βρέθηκαν αντιμέτωπες και απέναντι στις επιπτώσεις που επέφερε η πανδημία σε πλείστους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Οι βελτιώσεις εξάλλου στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ αποτελούν ένα ζητούμενο της κοινωνίας ουσιώδους αξίας, που είχα μεταφέρει εδώ και μήνες μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας με κατάθεση σχετικής Ερώτησης προς το αρμόδιο Υπουργείο.



Στην ίδια Ερώτηση, είχα επισημάνει και την ανάγκη παροχής μεγαλύτερων διευκολύνσεων όσων αφορά τους διακανονισμούς οφειλών, με το πάγωμα τις είσπραξής τους για το διάστημα που διαρκεί η πανδημία και οι συνεπακόλουθες οικονομικές της συνέπειες και την επιμήκυνση των δόσεων, ώστε να μπορούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά που έχουν πληγεί να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις υποχρεώσεις. Ιδιαίτερα για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, μιας από τις λιγότερο εύρωστες περιοχές της χώρας μας, με υψηλότατα ποσοστά ανεργίας και μπροστά στον επερχόμενο μετασχηματισμό της μετά-λιγνίτη εποχής, η υιοθέτηση πρωτοβουλιών ελάφρυνσης και διευκόλυνσης είναι επιβεβλημένες καθώς συνιστούν ουσιώδεις ενέργειες στήριξης και δίοδο έμμεσης ενίσχυσης στο σημαντικότερο πρόβλημα που παρατηρείται αυτή τη στιγμή και δεν είναι άλλο από την έλλειψη ρευστότητας. Συνεπώς, παράλληλα με την ικανοποίηση που εκφράζουμε για τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ΔΕΗ, αναμένουμε και την επέκταση των ευνοϊκών  αυτών πρωτοβουλιών  σε ό τι αφορά και τους διακανονισμούς οφειλών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.