ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Τρεις βδομάδες  μετά το άνοιγμα των σχολείων και η κατάσταση στα σχολεία χαρακτηρίζεται οριακή, αφού η κυβέρνηση ούτε έλαβε, ούτε συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Κάνει πως δεν ακούει και δε βλέπει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών , των γονιών, των μαθητών που εδώ και ένα μήνα κινητοποιούνται και τα θέτουν σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στους Δήμους, στη Βουλή , στο υπουργείο Παιδείας.

Την ίδια στιγμή που Κυβέρνηση και Υπ. Παιδείας μας κουνάνε το δάχτυλο και επικαλούνται  την ατομική ευθύνη που πρέπει να δείχνουμε, τα προβλήματα στα σχολεία διογκώνονται, αφού:

  • Οι μαθητές στοιβάζονται σε εκατοντάδες ακατάλληλες αίθουσες ακόμα και πάνω από 25, 27 στα γυμνάσια και λύκεια!
  • Οι ελλείψεις σε καθαριότητα είναι τραγικές. 1 καθαρίστρια για τα μεγάλα σχολεία, 1 τρίωρη καθαρίστρια για τα νηπιαγωγεία.
  • Τα κενά σε εκπαιδευτικούς παραμένουν χιλιάδες σε όλη τη χώρα
  • Τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ να γίνονται λάστιχο και εκεί που εμφανίζονται κρούσματα δεν παίρνονται στοιχειώδη μέτρα για την προστασία της υγείας των συναδέλφων. Δε γίνεται ιχνηλάτηση, τα σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, μαθητές και εκπαιδευτικοί εκτίθενται σε τεράστιο κίνδυνο.

Απέναντι αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση και το Υπουργείο παιδείας αντί να προχωρήσει στην άμεση λύση των προβλημάτων  προχωρά:


  • είτε στην κατασυκοφάντηση των μαθητών που αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες στα σχολεία τους, χαρακτηρίζοντας τους άλλοτε «υποκινούμενους», άλλοτε «ανώριμους» ακόμη και «κακομαθημένα παιδιά».
  • είτε εκβιάζει με την επιβολή της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, απειλώντας μάλιστα με απουσίες όσους μαθητές δε συμμετέχουν.
  • είτε επιβάλλει την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων μέσα από την τάξη, μέτρο που απορρίφθηκε το καλοκαίρι από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας

Η ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ν. Γρεβενών :

  • καταγγέλλει τις απαράδεκτες ενέργειες του Υπουργείου παιδείας εκβιασμού και συκοφάντησης του δίκαιου αγώνα των μαθητών
  • στηρίζει την απόφαση της ΕΛΜΕ Γρεβενών για την κήρυξη στάσης εργασίας την Παρασκευή και Δευτέρα απέναντι στον εκβιασμό της κυβέρνησης για την υλοποίηση της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη
  • στηρίζει τον αγώνα των μαθητών που παλεύουν για καλύτερες συνθήκες στο σχολείο

και απαιτεί από την κυβέρνηση εδώ και τώρα :

  1. Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
  2. Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία.
  3. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
  4. Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
  5. Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων

Για την Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ

Ο  Πρόεδρος     Ο  Γραμματέας

Λιάμπας  Στέργιος      Λέτσιος Χρήστος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.