Η ΠΕΔ  Δυτικής Μακεδονίας από κοινού με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, την ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, την Ένωση Δήμων Αλβανίας, το Δήμο Kolonje και το Κέντρο Αστικών Μελετών των Τιράνων, συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου Public awareness, Preparedness, Participation and Coordination for Civil Protection forAll/4 PLUS, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg-IPACBC Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020.

Στο πλαίσιο του έργου, βασικός στόχος  του οποίου αποτελεί η ενσωμάτωση της διάστασης της αναπηρίας στην πολιτική προστασία, προβλέπεται, στο πλαίσιο του παραδοτέου3.3.5 του έργου, η  διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων με   τις αρχές πολιτικής προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας και των αντίστοιχων Δήμων, καθώς και των λοιπών εμπλεκόμενων  υπηρεσιών και επιχειρησιακών  φορέων.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από τους:

  • Ευάγγελο Δούφλια MSc «Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων» Υπεύθυνο Γραφείου Πολιτικής Προστασίας ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Άτομα με αναπηρία και διαχείριση καταστροφών. Η εκ των προτέρων ένταξή τους στον επιχειρησιακό σχεδιασμό» και
  • Πάνο Μανέτο Δρ. Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό με θέμα: «Υλοποίηση Γεωγραφικού Σύστηματος Πληροφοριών πολιτικής προστασίας με έμφαση στα Ατομα με Αναπηρία».

Κατά τη διάρκεια κάθε συνάντησης θέματα όπως η προσβασιμότητα  , η συμπερίληψη στον επιχειρησιακό σχεδιασμό των ευάλωτων ομάδων καθώς και τα εργαλεία Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών που παράγει η πράξη 4plus, θα τίθενται στο πλαίσιο της διαδραστικής συζήτησης.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 5/10 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς(αίθουσα ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ), την Τρίτη 6/10 στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών(αίθουσα ΣΙΟΥΛΗΣ) και την Τετάρτη 7/10 στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας (αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων Δήμου Φλώρινας Ν.ΠΑΡΚΟ).



Στη Φλώρινα θα πραγματοποιηθεί και ειδικό εργαστήριο για τους πολίτες και τις οικογένειες ατόμων με αναπηρία το οποίο θα δώσει έμφαση στην ανάγκη ένταξης των ΑΜΕΑ  στον επιχειρησιακό σχεδιασμό διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης καθώς  και  στην  συμμετοχική διάσταση στην πολιτική προστασία με παρουσίαση του  γεωγραφικού  συστήματος  πληροφοριών του έργου 4plus

Τα αντίστοιχα εργαστήρια των λοιπών Περιφερειακών Ενοτήτων θα πραγματοποιηθούν την αμέσως επόμενη περίοδο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.