«Μοντέλο Πόρου» στα Τρίκαλα

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς), καθώς και σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχουν συναθροίσεις, όπως οι πλατείες και οι στάσεις των ΜΜΜ στην Αττική, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον κοροναϊό.

Τα μέτρα αυτά κρίθηκαν αναγκαία, καθώς με βάση τα κριτήρια επιδημιολογικού ρίσκου η Αττική βρίσκεται σήμερα μεταξύ μετρίου και υψηλού επιπέδου κινδύνου, δηλαδή με βάση τα εργαστηριακά ευρήματα εμφανίζει κρούσματα 3/100.000 (επίπεδο μετρίου κινδύνου) – όμως με αναγωγή x10 φτάνει το επίπεδο υψηλού κινδύνου – και επιπλέον αυξημένη επιβάρυνση στις κλίνες ΜΕΘ (>60% με αυξητικές τάσεις).

Ενδεικτικό της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Αττική είναι το γεγονός ότι την Τρίτη σε αυτήν εντοπίστηκαν 197 κρούσματα, δηλαδή σχεδόν τα 2/3 από τα 310 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν συνολικά.

Τα μέτρα

Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου έως την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου ισχύουν τα παρακάτω περιοριστικά μέτρα στην Περιφέρεια Αττικής:

1) Συναυλίες: Όριο 50% πληρότητας σε ανοιχτούς χώρους, χρήση μάσκας, απαγορεύεται αλκοόλ και κάπνισμα

2) Κέντρα υπηρεσιών εστίασης με ζωντανή μουσική: Αναστολή λειτουργίας για 14 μέρες



3) Θερινοί και κλειστοί κινηματογράφοι & θέατρα: Όριο πληρότητας 60% και υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο των θεατών, καθώς και κατά τη διάρκεια της παράστασης

4) Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς), καθώς και σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχουν συναθροίσεις  (πχ πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα, πορείες – διαδηλώσεις, εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων) όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας της απόστασης 1,5 μέτρου.

  • Υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς χώρους από όλους τους πολίτες.

5) Λαϊκές αγορές: Λειτουργία στο 50%, χρήση μάσκας από όλους, 3 μέτρα απόσταση μεταξύ των πάγκων

6) Όριο 6 ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματα εστίασης

Υπενθυμίζεται ότι ο κανόνας των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις παραμένει σε ισχύ, όπως και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 10:00 πμ, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα καταστήματα τροφίμων κλπ

Παράλληλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για γενική χρήση μάσκας στους άνω των 65.

«Μοντέλο Πόρου» στα Τρίκαλα

Επιπλέον, τα Τρίκαλα τίθενται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης.

Τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν για 14 ημέρες, από Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 στις 6 π.μ. έως την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 στις 6 π.μ., είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
  • Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις – οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.
  • Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.