Υπερψηφίστηκε ομοφώνως το απόγευμα της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου 2020 στο πλαίσιο της 19ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών, το πλούσιο πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ο Δήμος Γρεβενών για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” η οποία ξεκινά το απόγευμα της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη 22 του μηνός.

Πιο συγκεκριμένα, όλες οι παρατάξεις έδωσαν θετική ψήφο στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικά σημεία της πόλης που περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό των φετινών ποικίλων δράσεων.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου από τις 17:30 μέχρι και την λήξη της δράσης θα απαγορευθεί η διέλευση των οχημάτων στις οδούς Μακεδονομάχων και Φαρδυκάμπου όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά η πρόταση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για την πεζοδρόμηση των δύο δρόμων. Πιο συγκεκριμένα, θα αποκλειστεί στα προαναφερόμενα σημεία η κυκλοφορία των οχημάτων ώστε να πραγματοποιηθεί εκδήλωση με μουσικούς δρόμου που θα βρίσκονται διάσπαρτοι στον χώρο ενώ θα δοθεί η δυνατότητα να τοποθετηθούν και τραπεζοκαθίσματα από τα γειτονικά μαγαζιά πάνω στο οδόστρωμα.

Επιπλέον οικειοθελώς μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά και τα εμπορικά καταστήματα. Η δράση αυτή, που γίνεται στο πλαίσιο της “Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο”, φέρει τον τίτλο Μουσικοί δρόμου ζωντανεύουν την πόλη μας με ώρα έναρξης στις 7 το απόγευμα.

Επίσης, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου θα διακοπεί η κυκλοφορία από τις 15:30 και έως το τέλος της εκδήλωσης στις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου και Νίκης καθώς θα πραγματοποιηθούν εικαστικές παρεμβάσεις στις διαβάσεις των πεζών μπροστά από το 4o , 5ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο και Α΄ Παιδικό Σταθμό, σε συνεργασία με το τμήμα Τροχαίας Γρεβενών και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Η συγκεκριμένη ενέργεια ονομάζεται Χρωματίζουμε διαβάσεις με ώρα έναρξης στις 4 το απόγευμα.

Γραφείο Τύπου

  Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.