Δείτε τι γράφει ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου εργαζομένων της ΔΕΗ “Σπάρτακος” και τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, στα γραφεία του Σωματείου στην Πτολεμαΐδα. Κοινή συνισταμένη αποτέλεσε η εναντίωση στο βίαιο κλείσιμο της ΔΕΗ και στο νέο “master plan” που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ για να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών. Το σχέδιο κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε 3 χρόνια από σήμερα, δεν μπορεί να είναι ούτε master ούτε plan. Η έκθεση ιδεών που περιέχεται σε κάτι περισσότερο από 400 σελίδες χαρτί, δεν εξασφαλίζει ούτε την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, ούτε νέες θέσεις εργασίας για τους νέους. ούτε χαμηλά τιμολόγια για τους κατοίκους. Αντιθέτως εξασφαλίζει την ενεργειακή φτώχεια, την βίαιη φτωχοποίηση των πολιτών, την αύξηση της ανεργίας και την φυγή της νέας γενιάς.

Το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν εξαρχής η στοχοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και η υπονόμευση των εργαζομένων, με σκοπό την τμηματοποίηση και το ξεπούλημα των κερδοφόρων φιλέτων όπως ο ΔΕΔΔΗΕ, ο ΑΔΜΗΕ και τα υδροηλεκτρικά φράγματα. Παράλληλα η κυβέρνηση λειτουργώντας ως “ντίλερ” Γερμανικών συμφερόντων, φυτεύει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα φωτοβολταϊκών ως λύση στην βίαιη απολιγνιτοποίηση. Η σιωπή της κυβέρνησης για την νέα μονάδα “Πτολεμαίδα V”, μίας επένδυσης κόστους 1,5 δις ευρώ, προκαλεί αρκετά ερωτηματικά για το πότε και τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΗ, όπως και των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας και θα κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να εξασφαλιστεί μία δίκαιη για όλους μετάβαση σε βάθος χρόνου που θα σέβεται την περιοχή και θα θέτει στο επίκεντρο τις ανάγκες των πολιτών και όχι τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών.

Καλούμε τον κ. Χατζηδάκη να πάψει να αποφεύγει τον δημόσιο διάλογο, να μην κρύβεται ερχόμενος σαν κλέφτης στην περιοχή και να κάνει άμεσα ισότιμους συνομιλητές τους κατοίκους της περιοχής.

Δείτε τι γράφει ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Επίσκεψη επιτροπής της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Γραμματέα της, στα γραφεία του Σπάρτακου.

Επιζητώντας, αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας τη συμβολή, το ενδιαφέρον, τη δραστηριότητα και τις πρωτοβουλίες των νέων ανθρώπων, ο Σπάρτακος, με ιδιαίτερη χαρά, υποδέχθηκε στα γραφεία του επιτροπή της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον Γραμματέα Νεολαίας του κόμματος κ. Σωτήρη Αλεξίου, τον υπεύθυνο νεολαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης κ. Λαμπαδά Ευθύμιο και τον Γραμματέα της Π.Ε Κοζάνης κ. Πασσαλίδη Κώστα.

Εκτός από την ενημέρωση που έγινε γύρω από τα ενεργειακά ζητήματα και τις εξελίξεις σε ότι έχει να κάνει με το θέμα της απολιγνιτοποίησης, αναπτύχθηκε ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος με τις δύο πλευρές να συναινούν στο ότι η περιοχή χρειάζεται περισσότερο χρόνο ώστε η μετάβαση στη μετά λιγνίτη εποχή να μην είναι βίαιη, να μην είναι μία άδικη-δίκαιη μετάβαση, να μην δημιουργεί ρήξεις σε εργασιακό και κοινωνικό επίπεδο, να διασφαλίζει θέσεις εργασίας αλλά και να δημιουργεί νέα πεδία και αναπτυξιακές προοπτικές.

Στο βαθμό της παρέμβασης και επιρροής που μπορούν να ασκούν στα όργανα του κόμματος ώστε να διαμορφώνονται όσο το δυνατόν πιο σωστές πολιτικές και πρακτικές, το συνδικάτο ζήτησε από το κλιμάκιο της νεολαίας να μεταφέρει στην κεντρική επιτροπή τις θέσεις που αφορούν κυρίως στο μείζον θέμα της απολιγνιτοποίησης.

Με την πεποίθηση ότι το «νέο αίμα» μπορεί να αφουγκράζεται με διαφορετικά κριτήρια και διαφορετικούς ορίζοντες τις όποιες καταστάσεις, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδεικνύει την εμπιστοσύνη του στα νέα παιδιά και θα έχει, πάντα, την πόρτα του ανοιχτή για κάθε ένα από αυτά.

Γραφείο Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.