Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ανδρέας Πάτσης: Σε πλήρη λειτουργία το Δημόσιο ΙΕΚ του Γ.Ν. Γρεβενών – Από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πραγματοποιήσουν κανονικά την εγγραφή τους στο Α’ Εξάμηνο της Ειδικότητας Βοηθός Νοσηλευτικής Τραυματολογίας

12 Σεπτεμβρίου, 2020 by Χρήστος Μίμης

Με ιδιαίτερη ικανοποίησή μου και έπειτα από Ερώτηση που είχα καταθέσει προς το Υπουργείο Υγείας αλλά και μετά από συνεχείς επαφές που είχα με τους αρμόδιους φορείς, υπογράφηκε σήμερα η Απόφαση που επικυρώνει την πλήρη λειτουργία του Δημοσίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών. Σύμφωνα με αυτή, από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πραγματοποιήσουν κανονικά την εγγραφή τους στο Α’ Εξάμηνο της Ειδικότητας Βοηθός Νοσηλευτικής Τραυματολογίας.

Όπως εξάλλου είχα εξαρχής τονίσει, , ο ρόλος του συγκεκριμένου Δ.ΙΕΚ είναι ιδιαίτερα σημαντικός τόσο για τον Νομό Γρεβενών όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς διαχρονικά προσφέρει υψηλού επιπέδου κατάρτιση, επιμόρφωση και προϋποθέσεις για επαγγελματική αποκατάσταση σε μια ειδικότητα ιδιαίτερα κρίσιμης αξίας, όπως αποδείχτηκε και από τις πρόσφατες αυξημένες ανάγκες στον τομέα της υγείας εξαιτίας της πανδημίας.  Συνεπώς, η ομαλή λειτουργία του προσφέρει μια σημαντική διέξοδο δημόσιας και δωρεάν εξειδίκευσης σε ένα τομέα εξαιρετικής σημασίας, ενώ παράλληλα συνδράμει και στην καθημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που αφουγκράστηκε το ζήτημα αυτό που τους εξέφρασα και που προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάστασή του.

 

 

This entry was posted on Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, 2020 at 12:36 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply