Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Προσφυγή του Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη στις Δικαστικές Αρχές μετά το κρούσμα κορονοϊού σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Ορεινή Ζώνη

9 Σεπτεμβρίου, 2020 by Χρήστος Μίμης

Στην Εισαγγελία των Γρεβενών βρέθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου 2020, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης προκειμένου να υποβάλλει καταγγελία για την “εγκληματική” , όπως χαρακτήρισε, μετακίνηση οικογένειας προσφύγων από δομή των Ορεινών Γρεβενών σε δομή φιλοξενίας άλλης περιοχής εκτός Δυτικής Μακεδονίας, που τελεί σε καθεστώς καραντίνας λόγω κορονοϊού. Μετά την επιστροφή της οικογένειας πίσω στα Γρεβενά, η γυναίκα βρέθηκε θετική στη νόσο, αλλά ασυμπτωματική, ύστερα από διαγνωστικό τεστ στο οποίο υποβλήθηκε στο Νοσοκομείο Γρεβενών, ενώ αρνητικά ήταν τα δείγματα των υπολοίπων μελών της οικογένειας.Τα ερωτήματα που έθεσε ο κ.Δασταμάνης στην κ.Εισαγγελέα είναι πρώτον ποιος αποφάσισε την μετακίνηση της οικογένειας σε δομή που είναι σε καθεστώς καραντίνας και για ποιον λόγο, δεύτερον εάν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας κατά την μετακίνηση των προσφύγων η οποία έγινε μάλιστα με μέσο μαζικής μεταφοράς, τρίτον εάν το ξενοδοχείο των Γρεβενών τηρεί τα απαιτούμενα μέτρα κατά της διασποράς καθώς φιλοξενεί πλέον, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 και τέταρτον εάν ο ΕΟΔΥ ξεκίνησε τους απαραίτητους ελέγχους στους διαμένοντες της δομής των Γρεβενών αλλά και στο προσωπικό που μετέφερε την οικογένεια.

Από την πλευρά της, η κ.Εισαγγελέας τόνισε στον κ.Δασταμάνη ότι η καταγγελία του είναι σοβαρή και θα προχωρήσει άμεσα στη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Επιπλέον, ο Δήμαρχος Γρεβενών απαίτησε επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς για το περιστατικό που εκθέτει σε μεγάλο κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία, μεσούσης της πανδημίας.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

This entry was posted on Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2020 at 00:09 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply