Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες τοποθέτησης καλωδίων οπτικών ινών από τον ΟΤΕ στον αστικό ιστό των Γρεβενών που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην επιτάχυνση της παροχής του ίντερνετ στην πόλη μας. Το έργο, που αποτελεί από μόνο του ένα σύγχρονο αναπτυξιακό εργαλείο με ισχυρή δυναμική, ξεκίνησε πριν δυόμισι μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Μετά το πέρας των εργασιών και την ενεργοποίηση του νέου αναβαθμισμένου τηλεπικοινωνιακού δικτύου θα υπάρξει μια τεράστια επιτάχυνση στην ταχύτητα του ίντερνετ που θα προσεγγίζει σε πραγματικά δεδομένα ακόμη και τα 100 Mbps, έως και 200 μελλοντικά, από τα 24 Mbps και κάτω που είναι σήμερα. Έτσι, νοικοκυριά και επιχειρήσεις του Δήμου μας θα απολαμβάνουν καλύτερες και πιο αξιόπιστες διαδικτυακές υπηρεσίες με πολλαπλάσια ταχύτητα που θα συμβαδίζουν με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της απαιτητικής ψηφιακής μας εποχής.

Ο Δήμος Γρεβενών θα ενημερώνει συνεχώς τους συνδημότες μας για την πορεία του έργου και για τις προγραμματισμένες εργασίες σε οδούς της πόλης, προκειμένου τόσο οι κάτοικοι όσο και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων της κάθε γειτονιάς να γνωρίζουν εκ των προτέρων τα σημεία που θα τοποθετούνται οι υπόγειες οπτικές ίνες.

Σύμφωνα με την ανάδοχο τεχνική εταιρεία, οι εργασίες θα συνεχιστούν από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις εξής κεντρικές οδούς: Ελευθερίου Βενιζέλου, Γεωργίου Μπουσίου (από την πίσω πλευρά της τράπεζας), Αθανασίου Διάκου (από το Ηρώον προς τον κυκλικό κόμβο) και Μακεδονομάχων.

Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται σε εντατικούς ρυθμούς από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα της κάθε ημέρας και γι’αυτό ζητείται από τους συμπολίτες μας υπομονή και κατανόηση για την όποια όχληση και ταλαιπωρία δημιουργηθεί ενώ οδηγοί και πεζοί θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην ειδική σήμανση που τοποθετείται στα σημεία του έργου για την αποφυγή ατυχήματος.



Δείτε πολλές εικόνες στον ΑΕΤΟ



Γραφείο Τύπου

  Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.