ΣΑΜΑΡΙΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΑΖΙ

Τα προβλήματα και η αισθητική αναβάθμιση του χωριού μας, μας ενώνουν όλους.

Το πρωί της Τετάρτης 2/9/2020, κάτοικοι της Σαμαρίνας με τη βοήθεια πολλών προσφύγων από τις Δομές Φιλοξενίας του χωριού συνεργάστηκαν για την διόρθωση τμημάτων του περιφερειακού δρόμου της Σαμαρίνας.

Το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου, αποτελεί μία άσχημη εικόνα εδώ και αρκετό καιρό για την οποία κανένας δεν ανέλαβε την πρωτοβουλία για δράση ως σήμερα.
Κι όμως πολλές φορές δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να “πάρουμε μπροστά”!

Τις προηγούμενες ημέρες μία ομάδα Σαμαριναίων εθελοντών είχε την ιδέα να δράσουμε συλλογικά. Ηρθε σε επαφή με την κοινότητα των προσφύγων του χωριού, που ζει απομονωμένη κοινωνικά, συνεννοήθηκε με την κοινότητα του χωριού και τον δήμο Γρεβενών, βρήκε τον τρόπο και την διάθεση δηλαδή ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό που στριφογύριζε στο κεφάλι μας.

Μετά από δέκα ώρες δουλειάς, καλής παρέας, κουβέντας, τραγουδιού και κολατσιού, το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι τέλειο αλλά κάλυψε προσωρινά το πρόβλημα και σίγουρα μας έφερε όλους πιο κοντά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.