Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ των ΜΟΥΣΙΚΩΝ της ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

2 Σεπτεμβρίου, 2020 by Χρήστος Μίμης

Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ καλεί τους γρεβενιώτες μουσικούς της δημοτικής μας παραδοσιακής μουσικής να δηλώσουν συμμετοχή για συναυλία που θα γίνει στο ΚΑΣΤΡΑΚΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, για να αναδείξει το πραγματικά γρεβενιώτικο παραδοσιακό τραγούδι, αλλά και να ενισχύσει οικονομικά τους μουσικούς (συγκροτήματα) που σήμερα πλήττονται λόγω της πανδημίας.

Παρακαλούμε τα παραδοσιακά μας συγκροτήματα, να στείλουν τα στοιχεία (όνομα, επίθετο, τηλέφωνο) των μελών τους και τον ρόλο του κάθε μέλους (τραγούδι, κλαρίνο, βιολί, λαούτο, ντέφι, ακκορντεόν, πνευστά). Επίσης να στείλουν ρεπερτόριο με τουλάχιστον 10 πραγματικά γρεβενιώτικα τραγούδια, διαφόρων σκοπών (μοιρολόι, νουμπέτ, συγκαθιστό, στρωτό, μπεράτ, γύρισμα) από τα οποία θα επιλεγούν κάποια, ανάλογα με τη γενικότερη συμμετοχή των συγκροτημάτων.Παρακαλούμε τα παραπάνω να σταλούν έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2020, γιατί η συναυλία θα γίνει το πιθανότερο στις 18 ή στις 19 Σεπτεμβρίου 2020.

Ελπίζουμε πως η συναυλία, πέραν της οικονομικής ενίσχυσης των μουσικών, θα αποτελέσει και αφορμή για να αναδείξουμε σε όλη την Ελλάδα και όπου υπάρχουν Έλληνες, τα πραγματικά γρεβενιώτικα τραγούδια.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Στέλιος Κώττας
Τηλέφωνο : 6937050560

E-mail: for@fora.gr
WebSIte: http://www.tagreveniotika.gr
Facebook: facebook.com/tagreveniotika

This entry was posted on Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2020 at 16:18 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply