Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Γρεβενών κ.Δαβίδ στη Βάλια Κάλντα (εικόνες)

2 Σεπτεμβρίου, 2020 by Χρήστος Μίμης

Μέσα στα πανέμορφα δάση της Βάλια Κάλντα, κάτω από τα πανήψυλα δέντρα, λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020, αρχή της Ινδίκτου, αρχή δηλαδή, του εκκλησιαστικού έτους.

Η Θεία Λειτουργία μέσα στην καρδιά της φύσης κατ’ αυτήν την ημέρα, έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς η 1η Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην προσευχή για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, που δυστυχώς καταστρέφεται ολοένα και περισσότερο από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις σ’ αυτό και τις ολέθριες συνέπειές τους.

Οι πιστοί που συμμετείχαν, χάρηκαν αυτή την ιδιαίτερη Θεία Λειτουργία κάτω απ’ τον θόλο του ουρανού και μέσα στην ομορφιά της Θείας Δημιουργίας και προσευχήθηκαν μαζί με τον Σεβασμιώτατο για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

This entry was posted on Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2020 at 15:31 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply