Καταψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών το αίτημα ιδιωτικής εταιρείας για την εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων στην Κοινότητα Ποντινής του Δήμου Γρεβενών με σκοπό την ανέγερση φωτοβολταϊκού σταθμού. Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, δια στόματος του Αντιδημάρχου Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών κ.Μάνθου Αδάμου, ήταν να μη δοθούν στην εταιρεία οι δημοτικές εκτάσεις των 161 στρεμμάτων και να παραμείνουν στους γεωργοκτηνοτρόφους του χωριού, οι οποίοι πληρώνουν στον Δήμο το ανάλογο ενοίκιο για τη χρήση τους.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης υποστήριξε ότι είναι υπέρμαχος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, φτάνει όμως να μη θίγονται, όπως υπογράμμισε, τα ζωτικά συμφέροντα των δημοτών. «Είμαι κάθετα αντίθετος στη δημιουργία φωτοβολταϊκών σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις» είπε ο κ.Δασταμάνης και τόνισε: «Ως Δήμος εκπροσωπούμε όλη την κοινωνία. Όταν λέμε πως πρέπει να μείνουν νέοι στα χωριά, δίνοντας τους κίνητρα, θα πρέπει να το κάνουμε κιόλας. Εάν παραχωρήσουμε αυτές τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις για άλλη χρήση, τότε όλοι μας θα έχουμε κάποια ευθύνη».

Εν συνεχεία, υποστήριξε ότι πρέπει να αναζητηθεί μια νομική φόρμουλα προκειμένου οι νέοι άνθρωποι που καταπιάνονται με τον πρωτογενή τομέα να έχουν τον πρώτο λόγο στις δημοτικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ώστε να βοηθηθεί εμπράκτως η νεολαία μας που δοκιμάζεται από την ανεργία και την υποαπασχόληση.

«Πρότασή μου είναι να δούμε αν θα μπορούσαμε νομικά όχι μόνο στην Ποντινή αλλά γενικά σε όλο τον Δήμο Γρεβενών και όπου υπάρχουν δημοτικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις να δίνεται η προτεραιότητα στους νέους αγρότες και νεοεισερχόμενους γεωργοκτηνοτρόφους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Δασταμάνης και κατέληξε με τα εξής: «Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να δίνονται χωράφια και βοσκότοποι σε ιδιώτη για τέτοιου είδους επενδύσεις. Τα φωτοβολταϊκά μπορούν να γίνουν σε χέρσα γη όπου εκεί κανένας δεν λέει όχι».

Συνεπώς, η Δημοτική Αρχή, αφού έλαβε σοβαρά υπόψη τις εύλογες ενστάσεις της τοπικής κοινότητας της Ποντινής που εκφράστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω του προέδρου του χωριού κ.Χαράλαμπου Βασιλειάδη, αποφάσισε να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής και να εισηγηθεί την μη έγκριση της εκμίσθωσης των εκτάσεων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού. Σημειώνεται, ότι το εν λόγω θέμα ήταν το ενδέκατο στην ημερήσια διάταξη της 17ης τακτικής συνεδρίασης του Σώματος που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020.

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.