Ένα ακόμη σύγχρονο χωματουργικό μηχάνημα τύπου JCB παρέλαβε ο Δήμος Γρεβενών, το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Αυγούστου 2020, το οποίο από σήμερα ενισχύει και ανανεώνει τον ήδη υπάρχοντα στόλο των οχημάτων του Δημοτικού Αμαξοστασίου.

Το νέο μηχάνημα έργου, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, είναι φορτωτής και εκσκαφέας ταυτόχρονα ενώ η αγορά του χρηματοδοτήθηκε εξ’ολοκλήρου μέσα από το πρόγραμμα ΦιλόΔημος. Κατά τη διάρκεια της παραλαβής το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ.Χρήστος Τριγώνης, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας & Πρασίνου κ.Νίκος Τσικούρας καθώς και τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής παραλαβής του μηχανήματος.

«Με τη σημερινή παραλαβή του χωματουργικού αυτού μηχανήματος τελευταίας γενιάς, ολοκληρώνεται ένας μεγάλος κύκλος προσπαθειών που ξεκίνησε από την προηγούμενη μας θητεία και έφερε τελικά πολλά θετικά αποτελέσματα καθώς ο στόλος μας έχει εξοπλιστεί και ανανεωθεί σε έναν αρκετά ικανοποιητικό βαθμό μέσω του Προγράμματος ΦιλόΔημος», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ.Δασταμάνης, προσθέτοντας τα εξής: «Εκμεταλλευτήκαμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, πετυχαίνοντας έτσι να προμηθευτούμε τα τελευταία χρόνια νέα οχήματα που έχουν να κάνουν όχι μόνο με χωματουργικές εργασίες αλλά επίσης με τον αποχιονισμό και την αποψίλωση».

O Δήμαρχος Γρεβενών επισήμανε ακόμη ότι η ανανέωση σε μηχανήματα έργου δεν σταματάει εδώ καθώς θα συνεχιστεί μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, υπενθυμίζοντας παράλληλα το πρόσφατο “πράσινο φως” που έδωσε η Διαχειριστική Αρχή για την προμήθεια δυο καινούργιων απορριμματοφόρων με χρήματα του ΕΣΠΑ.

«Όλες αυτές οι ενέργειες και οι δράσεις που είτε ολοκληρώθηκαν είτε δρομολογούνται, θα συμβάλλουν όχι μόνο στην αρτιότερη παροχή υπηρεσιών προς τους συνδημότες μας αλλά και στην μείωση του κόστους για τον Δήμο καθώς όσο πιο σύγχρονος είναι ο στόλος μας τόσο λιγότερα τα έξοδα σε καύσιμα, επισκευές και συντηρήσεις», είπε στο τέλος ο κ.Δασταμάνης, ευχαριστώντας όσους βοήθησαν στην μέχρι τώρα προσπάθεια.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.