Δημόσιο ΙΕΚ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Μετά την αναστολή του τρίτου Πανεπιστημιακού τμήματος των Γρεβενών από την Κυβέρνηση της ΝΔ με την ψήφο του Βουλευτή Γρεβενών, η υποβάθμιση των Γρεβενών συνεχίζεται.

Θα περίμενε κανείς, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που η πανδημία του κορωνοιού απέδειξε περίτρανα πως το δημόσιο σύστημα υγείας είναι ο θεμέλιος λίθος του υγειονομικού συστήματος της χώρας, την ενίσχυση και την αναβάθμιση όλων των δομών που σχετίζονται μ’ αυτό.

Αντίθετα με την αριθ. Πρωτ. Γ69/Γ.Π.38391 απόφαση του Υπουργείου Υγείας αναστέλλονται οι εγγραφές στο ένα από τα δύο τμήματα ειδικοτήτων (Βοηθός Νοσηλευτικής Τραυματιολογίας) του Δημόσιου ΙΕΚ Γρεβενών.



Είναι φανερή η στόχευση αυτής της ενέργειας.

Η συνειδητή αυτή υποβάθμιση του από το 2015 Δημόσιου ΙΕΚ και από το 1992 Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) βοηθών νοσηλευτών Γρεβενών , απορρέει από την διάθεση εξαργύρωσης των επιταγών της Κυβέρνησης προς τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολών υγείας.

Ο ίδιος άνθρωπος που το 2013 ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταργούσε τις ειδικότητες υγείας από τα ΕΠΑΛ σήμερα ως Πρωθυπουργός υποβαθμίζει- καταργεί το Δημόσιο ΙΕΚ Γρεβενών.

Για τα παιδιά των Γρεβενών και των άλλων ΠΕ της Δυτικής Μακεδονίας ουδείς λόγος.

Το ότι στερούνται μιας σημαντικής επιλογής, που αποδεδειγμένα όλα τα προηγούμενα χρόνια έδωσε τη δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης και επωφελούς συνέργειας με το νοσοκομείο Γρεβενών, ουδείς λόγος.

Εμείς επισημαίνουμε πως με τα χειροκροτήματα μπροστά στις κάμερες δεν επιλύονται προβλήματα, ούτε μπορείτε να παραπλανάτε εσαεί τον λαό.

Δώστε άμεσα λύση στο πρόβλημα που δημιουργήσατε και επιτέλους δώστε και στα Γρεβενά λίγη σημασία.

 

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.