Από τη Δ.Ε.Υ.Α. Γρεβενών ανακοινώνεται ότι το νερό που διαχειρίζεται η επιχείρηση μας είναι πρωτίστως για οικιακή κατανάλωση και επικουρικά διατίθεται για άρδευση κήπων και προκηπίων, όπως και για άλλες επαγγελματικές ή μη χρήσεις.



Κάθε χρόνο κατά την περίοδο από 20 Ιουλίου μέχρι και τέλος Αυγούστου παρατηρείται το φαινόμενο της μη επάρκειας του νερού κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα Δ.Δ. που έχουν αυξημένες εκτάσεις κήπων και αρδευομένων εκτάσεων. Πρόκειται δηλαδή για υπερκατανάλωση που οφείλεται κυρίως σε ποτίσματα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται σε οικισμούς με μεγάλες υψομετρικές διαφορές, γιατί από τις υπερκαταναλώσεις δεν επαρκεί το νερό στις ψηλές περιοχές.

Για αυτό το λόγο παρακαλούμε τους συνδημότες μας να κάνουν σωστή χρήση του νερού και να αποφεύγουν τις υπερκαταναλώσεις.

Βάση του κανονισμού ύδρευσης της η ΔΕΥΑΓ έχει το δικαίωμα, όταν δεν επαρκεί το νερό, να προβαίνει σε τμηματικές διακοπές του δικτύου ή να παρέχει νερό σε ορισμένες ώρες κατά την κρίση της.
Θέλουμε να ελπίζουμε στην καλή συνεργασία όλων των δημοτών για να αποφευχθούν φαινόμενα διακοπών και μη επάρκειας νερού, που είναι ζωτικής σημασίας, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους των οικισμών μας, όσο και για αυτούς που διαμένουν εποχιακά για αυτό το μικρό χρονικό διάστημα του έτους.

Εκ της ΔΕΥΑΓ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.