Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Αντιδήμαρχος Γρεβενών Δημήτρης Μπόλης , “μεταμόρφωσε” με γκράφιτι το ΔΑΚ Γρεβενών- Εκεί και ο Μίλτος Τεντόγλου.. (εικόνες)

24 Ιουλίου, 2020 by Χρήστος Μίμης

Ένα πολύχρωμο γκράφιτι του κορυφαίου άλτη Μίλτου Τεντόγλου κοσμεί πλέον το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο των Γρεβενών στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων που έχει ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας & Αθλητισμού Δημήτρης Μπόλης και ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Γρεβενών Κωνσταντίνος Σιούλας για την αισθητική αναβάθμιση του Γηπέδου της πόλης μας.

Η εικονογραφία του καταξιωμένου και εμβληματικού Γρεβενιώτη Πρωταθλητή, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική μας κοινωνία γιατί διακρίνεται για το ήθος του και την εργατικότητά του, βρίσκεται στον τερματισμό των 100 μέτρων του στίβου και είναι ορατή από αρκετά μεγάλη απόσταση ενώ γίνεται αμέσως αντιληπτή με την είσοδο αθλούμενων και επισκεπτών στον χώρο του ταρτάν.

Το γκράφιτι του “χρυσού” και “ιπτάμενου” αθλητή δημιούργησε ο συντοπίτης μας καλλιτέχνης Λάζαρος Γρίδας, ο οποίος πλαισίωσε την κεντρική του παράσταση με συνοδευτικά θεματικά έργα που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν. Ένας σύγχρονος δρομέας στην εκκίνηση του αγώνα, μία ακούραστη άλτρια του τριπλούν λίγο πριν το σκάμμα αλλά και ο αρχαίος Έλληνας δισκοβόλος των κλασικών χρόνων, έχουν αποτυπωθεί σε τοίχους και επιφάνειες αποθηκευτικών κτισμάτων του ΔΑΚ.

Η πολυδιάστατη αυτή ζωγραφική σύνθεση, ολοκληρώνεται με τους πέντε χρωματιστούς συμπλεκόμενους κύκλους των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα στον κόσμο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εικαστική αυτή παρέμβαση, που ξεχωρίζει κυρίως για την αίσθηση της κίνησης και ταχύτητας που εκπέμπει, έγινε μέσα στον μήνα Ιούλιο του τρέχοντος έτους και ήδη έχει δώσει ταυτότητα και δυναμική σε ένα σημείο του ΔΑΚ που για χρόνια ήταν μουντό και γκρίζο.

Επομένως, ο ρόλος του έργου εδώ είναι διττός, καθώς από την μία προσφέρει εικόνες με παλμό και ένταση που έχουν συνάφεια με την ιστορία του στίβου στο διάβα του χρόνου και από την άλλη τιμά, με τον τρόπο του, τον δικό μας Μίλτο Τεντόγλου και την επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία που γεμίζει με αισιοδοξία και υπερηφάνεια όλους τους συνδημότες του.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

This entry was posted on Παρασκευή, 24 Ιουλίου, 2020 at 08:29 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply