Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την ανακοίνωση για τη μεγάλη μείωση του συνολικού προϋπολογισμού του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης από 32,5 σε 10 δις, δήλωσε:

«Δυστυχώς οι εξελίξεις από τις πολυήμερες διαπραγματεύσεις στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ ήταν ιδιαίτερα άσχημες για την Δυτική Μακεδονία. Η απόφαση για σημαντική περικοπή της πρότασης για τον προϋπολογισμό του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης από 32,5 σε 10 δις ευρώ, μειώνει το συνολικό απόθεμα για τις δράσεις απολιγνιτοποίησης στην Ευρώπη.

Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να μοιραστούν, βάσει αυτής της δράσης 10 δις, γεγονός που δηλώνει ότι τα χρήματα για τη Δυτική Μακεδονίας θα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που μόλις πριν λίγες ημέρες είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Η διάψευση αυτή, έρχεται να προστεθεί σε μια άλλη δυσάρεστη εξέλιξη καθώς αποφασίστηκε ότι οι χώρες που δεν συμμορφώνονται με τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας, δεν θα έχουν κάποια οικονομική επίπτωση, ούτε μειωμένη πρόσβαση στον προϋπολογισμό, άρα θα αντιμετωπίζονται όπως οι υπόλοιπες, όπως η Ελλάδα που έσπευσε να προαναγγείλει την εσπευσμένη παύση των λιγνιτικών μονάδων.

Από τα παραπάνω συνάγεται πως η βίαιη απολιγνιτοποίηση είναι πλέον, εκτός από κοινωνικά και ηθικά παράλογη και οικονομικά αδύνατη. Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει τώρα την απόφαση της».

Με εκτίμηση,

Γραφείο Βουλευτή​

Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.