Σε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία προχώρησε το Εργαστηριακό Κέντρο των Γρεβενών σε συνεργασία με τους μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου της πόλης και το Δήμο Γρεβενών. Αναλυτικότερα, οι εκπαιδευτικοί και μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ERASMUS+ 2019, δώρισαν στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών δεκαέξι (16) προστατευτικές μάσκες για τον Κορωνοϊό που κατασκευάστηκαν μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης. Η παράδοση των μασκών έγινε στο Γραφείο της Διοικήτριας του Νοσοκομείου κ.Ευτυχίας Καπάτου από τον καθηγητή του Εργαστηριακού Κέντρου κ.Κλεόβουλο Κουκουτσέλα και τη μαθήτρια του ΕΠΑ.Λ. κ.Ιωάννα Χαραλαμπίδου η οποία κάνει την πρακτική της άσκηση στο Νοσοκομείο μας.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η παραγωγή των προστατευτικών ασπίδων έγινε μέσω του προγράμματος ERASMUS+ 2019, όπως προαναφέραμε, που φέτος είχε ως θέμα την επαγγελματική εξέλιξη μέσω του 3D Printing. Ο κ.Κουκουτσέλας δήλωσε ότι «η εκπαίδευση καθηγητών και σπουδαστών των Γρεβενών πάνω σε αυτό το γνωστικό πεδίο έγινε φέτος στη Μαδρίτη της Ισπανίας όπου βρεθήκαμε για 15 ημέρες, λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία του Covid-19. Έτσι λόγω των έκτακτων καταστάσεων που διαμορφώθηκαν, αποφασίσαμε να στηρίξουμε την τοπική μας κοινωνία με τη δημιουργία των χρηστικών αυτών μασκών που μοιράζονται ήδη σε πολλούς φορείς της περιοχής».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης κ.Χρήστος Πέτρου υποστήριξε ότι «o Δήμος Γρεβενών έχει αγοράσει δυο 3D εκτυπωτές για τις ανάγκες του Εργαστηριακού Κέντρου, παρέχοντας ταυτόχρονα όλες τις απαιτούμενες πρώτες ύλες που χρειάζονται για τη στήριξη της κοινωνικής αυτής προσφοράς που είναι το αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας μεταξύ Δημοτικής Αρχής, Εργαστηριακού Κέντρου και ΕΠΑ.Λ. Θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό της εκπαιδευτικής μας κοινότητας σε οτιδήποτε χρειαστεί», σημείωσε στο τέλος ο κ.Πέτρου.

Με σχετικό δελτίο τύπου η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών «εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες, στην πρωτοβουλία των διδασκόντων και των μαθητών του ΕΠΑΛ Γρεβενών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ERASMUS+ 2019 και ειδικότερα των Εκπαιδευτικών του Εργαστηριακού Κέντρου, που με την έμπρακτη στήριξη του Δήμου Γρεβενών, κατασκεύασαν δεκαέξι (16) μάσκες προστασίας προσώπου εκτυπωμένες με την μέθοδο 3D, για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου μας που έχουν προκύψει, λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού».

Και η ανακοίνωση του Νοσοκομείου καταλήγει ως εξής: «Στις συνθήκες που ζούμε ο εθελοντισμός και η προσφορά, είναι πολύ σημαντικές και δίνουν λύσεις σε κρίσιμα προβλήματα. Η Αλληλεγγύη των Κοινωνικών ομάδων και η αλληλοϋποστήριξη, είναι καταλυτικές στην παρούσα φάση … και πάντα!!! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!»

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.