Η εισαγωγική τοποθέτηση από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα  στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου.

 

Παραδικαστικό κύκλωμα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιχειρηματία κ. Σάμπυ Μιωνή,  πριν από λίγο, κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αντίγραφο συνομιλίας του με τον πρώην Υπουργό Επικρατείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ. Νίκο Παππά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή:



1ον. Ο κ. Παππάς φέρεται να παραδέχεται ότι γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου και επίσης φέρεται να δηλώνει ο κ. Παππάς ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και μάλιστα «πολλά λεφτά».

2ον. Επιβεβαιώνεται η από 26 Φεβρουαρίου 2020 δήλωση του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ότι συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην Υπουργό κ. Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία κ. Σάμπυ Μιωνή. Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή δύο Υπουργοί «συζητούσαν» με επιχειρηματία για… «εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις». Κορυφαίοι Υπουργοί δηλαδή, συζητούσαν για υποθέσεις που βρίσκονταν ενώπιον της Δικαιοσύνης!

3ον. Ο  κ. Νίκος Παππάς ζήτησε από τον κ. Μιωνή να προτρέψει τον δικηγόρο κ. Σταύρο Παπασταύρου «να βγει να μιλήσει» εναντίον της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγο του κ. Μητσοτάκη, τότε Aρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού.

Αν όσα περιγράφονται σε αυτή την ανακοίνωση και στο σχετικό υλικό που κατέθεσε ο κ. Μιωνής είναι πραγματικά, τότε βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους. Φαίνεται μάλιστα ότι ο τότε Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του τότε Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους. Πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών, το θεμέλιο της Δημοκρατίας μας. Αδιανόητη για την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Κάποιοι δεν ενδιαφέρονταν για να κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά για να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, να συγκροτήσουν παρακράτος, να γίνουν καθεστώς, να ελέγξουν όλους τους «αρμούς της εξουσίας», όπως θα έλεγε ο κ. Τσίπρας. Και ο κ. Παππάς, πρώην Υπουργός Επικρατείας, φαίνεται τώρα να επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτού του παρακράτους. Και ο κ. Τσίπρας; Πρωθυπουργός ήταν. Γνώριζε για όλα αυτά; Οφείλει να απαντήσει σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.