Την έκδοση πρόσκλησης υποβολής πρότασης από πλευράς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για το Φυσικό Αέριο χαιρέτησε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020.

Με τη φράση «Κάλλιο αργά, παρά ποτέ» ο κ.Δασταμάνης σχολίασε τη «θετικότατη» όπως χαρακτήρισε εξέλιξη που θα συμβάλλει στη δημιουργία των απαραίτητων δικτύων διανομής και μεταφοράς του φυσικού αερίου σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά των Γρεβενών αλλά και άλλων περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας μέσω της ΔΕΔΑ, που είναι και ο μοναδικός δικαιούχος, και τα οποία θα συνεισφέρουν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχιας.



Παρόλα αυτά, ο Δήμαρχος επισήμανε ότι «δεν φτάσαμε στο τέλος καθώς έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας», «ελπίζοντας», όπως συνέχισε, «ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που βάζει η Περιφέρεια για ολοκλήρωση των εργασιών το 2023».

«Από εμάς τελείωσε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Θα παρακολουθούμε, όμως, από πολύ κοντά το θέμα για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις ενώ ήδη η ΔΕΔΑ μας υπόσχεται για γρήγορες διαδικασίες και ταχείς ρυθμούς εκτέλεσης του έργου ώστε ακόμη και νωρίτερα να έρθει το φυσικό αέριο του αγωγού TAP σε Καστοριά, Άργος Ορεστικό, Μανιάκους και Γρεβενά».

Ο κ.Δασταμάνης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά όσους συνέβαλαν έως τώρα στην πολύχρονη αυτή προσπάθεια καθώς η Δημοτική Αρχή των Γρεβενών από την πρώτη στιγμή πίστεψε στις δυνατότητες του φυσικού αερίου ως απάντηση στο μείζον πρόβλημα της θέρμανσης που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Κλείνοντας την εισήγηση του, ο Δήμαρχος Γρεβενών έστειλε τις ευχαριστίες του στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, στον νυν Περιφερειάρχη κ.Γιώργο Κασαπίδη και στον τέως Περιφερειάρχη κ.Θεόδωρο Καρυπίδη για την πολύτιμη συμβολή και βοήθεια τους αλλά και για την άψογη συνεργασία που υπήρξε.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.