Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή πραγματοποίησε την Τετάρτη 10 Ιουνίου στα γραφεία του Υπουργείου ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης με τη συμμετοχή του Δημάρχου Γρεβενών, κ. Γεωργίου Δασταμάνη και του Δημάρχου Δεσκάτης, κ. Δημητρίου Κορδίλα.Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το εξέχουσας σημασίαςζήτημα του αυτοκινητόδρομου Ε65, για το οποίο αναμένεται εντός του επόμενου διαστήματος η οριστική απόφαση για την έγκριση της χρηματοδότησης ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση του έργου. Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Υπουργός η χάραξη του αυτοκινητόδρομου θα περιλαμβάνει το Κηπουρειό Γρεβενών, ενώ υπάρχει οριστικοποιημένη και η πρόβλεψη και για τον κάθετο οδικό άξονα στον Κόμβο Καρπερού- Αγιόφυλλου .

Επιπλέον, ο κ. Υπουργός συμφώνησε και για την έγκριση προϋπολογισμού ύψους 1 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του οδικού άξονα της Βασιλίτσας και δεσμεύτηκε για τη βελτίωση της δημοτικής οδοποιίας των Δήμων Γρεβενών και Δεσκάτης, ενώ συζητήθηκε διεξοδικά και η προοπτική της κατασκευής γέφυρας στη θέση Σιούτσα του Δήμου Δεσκάτης.

Ο κ. Πάτσης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε: «Είμαστε πλέον πολύ κοντά στην υλοποίηση ενός έργου που αποτελεί αίτημα δεκαετιών για ολόκληρο το Νομό Γρεβενών. Είναι βέβαιο ότι η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Ε65 θα προσφέρει μια πολύ σημαντική αναπτυξιακή ώθηση στον τόπο μας, καθώς θα βελτιώσει τη συνδεσιμότητά του με τους υπόλοιπους κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας μας επιτυγχάνοντας μια νέα δυναμική στον τουρισμό και τις εμπορικές μεταφορές. Αντίστοιχα, βαρύνουσας σημασίας είναι και οι βελτιώσεις στην οδοποιία του άξονα της Βασιλίτσας, έργο που αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά σκέλη του στρατηγικού σχεδίου αναβάθμισης του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας.


 
Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί και η θετική διάθεση του Υπουργού, κ. Κ. Καραμανλή, τον οποίο ευχαριστώ θερμά, να εισακούσει τα ζητήματα του Νομού μας και να δώσει λύσεις ώστε να προχωρήσουν επιτέλους τα σημαντικά αυτά έργα υποδομών που βάλτωναν για χρόνια, σε συνδυασμό με την καλή μας συνεργασία με τους Δημάρχους Γρεβενών και Δεσκάτης αποτελούν το εχέγγυο για την αναβάθμιση του Νομού Γρεβενών και την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.