Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗ.ΠΑ.Κ) Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας – η οποία στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ. Υγείας – εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στα δίκαια αιτήματα των αγροτικών γιατρών του Κ.Υ. Δεσκάτης και των ειδικευόμενων του Γ.Ν. Γρεβενών.

Οι νέοι συνάδελφοι είναι αντιμέτωποι με τις χρόνιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας και καλούνται, από τα πρώτα κιόλας στάδια της ιατρικής τους άσκησης, να καλύψουν τα κενά του μόνιμου, ειδικευμένου προσωπικού, σε βάρος πάντα της ιατρικής τους εκπαίδευσης.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Κ.Υ. Δεσκάτης και το Γ.Ν. Γρεβενών, και περιγράφεται αναλυτικά σε πρόσφατη διαμαρτυρία τους, είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα της περιοχής μας που επιβεβαιώνει ότι οι Α’βάθμιες και Β’βάθμιες δομές Υγείας είναι θύματα της συνεχιζόμενης πολιτικής υποβάθμισης και υποστελέχωσης.

Τα προβλήματα αυτά αποκαλύφθηκαν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο μέσα στην περίοδο της επιδημίας. Κι ενώ θα περίμενε κανείς, εν μέσω πανδημίας, και εν αναμονή του 2ου επιδημικού κύματος να αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου και της 3ης ΥΠΕ η επάνδρωση του Ε.Σ.Υ και της Π.Φ.Υ, δε βλέπουμε να γίνεται κανένα ουσιαστικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Απεναντίας, το νέο Ε.Σ.Υ που πρόσφατα προανήγγειλε η κυβέρνηση στηρίζεται στα γνωστά, παλιά και φθαρμένα υλικά της μείωσης του μόνιμου προσωπικού και της περαιτέρω εμπορευματοποίησης των δομών Υγείας.

Στερούν δηλαδή από το λαό το δικαίωμα σε πλήρεις, δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες υγείας από το υγειονομικό προσωπικό το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με ανθρώπινα ωράρια από τους νέους γιατρούς το δικαίωμα για επαρκή ιατρική εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους γιατρούς του Κ.Υ. Δεσκάτης και του Γ.Ν. Γρεβενών και απαιτούμε:

Την πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του Νοσοκομείου και του Κ.Υ.

Την εξασφάλιση επαρκούς υλικοτεχνικής υποστήριξης του Νοσοκομείου και του Κ.Υ

Την άμεση ανάκληση των σχετικών αποφάσεων για μετακινήσεις αγροτικών ιατρών.

ΔΗ.ΠΑ.Κ Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας
(στηρίζεται από το Π.ΑΜΕ.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.