Η τεχνολογία έχει μεταμορφώσει δραματικά την κοινωνία μας τις τελευταίες δεκαετίες. Το διαδίκτυο, τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα,το GPS, η ανάλυση δεδομένων η τεχνητή νοημοσύνη, όλα αυτά τα εργαλεία βρίσκονται πλέον στη διάθεσή μας και έχουν αλλάξει την κοινωνία,με πλήθος εφαρμογών στην ενημέρωση, στην ψυχαγωγία και στην οικονομία όπως θα δείτε σε αυτό το άρθρο πχ. για το στοίχημα, καθώς και στην κουλτούρα μας.

Με την τεχνολογία μπορούμε να βρούμε αποδοτικές, απλές λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζαμε παραδοσιακά.

Σε κάποιους τομείς όπως ο αθλητισμός, οι αλλαγές συμβαίνουν πιο σταδιακά,κάτι που βοηθά να διατηρηθεί η παράδοση. Παράλληλα, αναπτύσσονται και άλλοι συναφείς τομείς όπως είναι ο τομέας του θεάματος και του στοιχήματος για το οποίο έχετε τη δυνατότητα να μάθετε σε αυτή τη σελίδα.

Παρακάτω ακολουθούν 5 τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία έχει βελτιώσει σήμερα τον αθλητισμό.

Εξοπλισμός

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μας έχουν δώσει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε χρηστικά και καινοτόμα προϊόντα στον τομέα του αθλητισμού.

Το τένις και τα μπαστούνια του γκολφ για παράδειγμα έχουν εξελιχθεί σε τεράστιο βαθμό, χρησιμοποιώντας νέα υλικά και σχέδια για καλύτερη αεροδυναμική, βάρος κλπ. Νέα υλικά, όπως το κέβλαρ, βελτιώνουν δραματικά τη δύναμη των ιστίων, των κράνων ποδηλασίας, των ποδοσφαιρικών παπουτσιών κλπ. Η πολυουρεθάνη στα μαγιό των κολυμβητών θεωρήθηκε τόσο αποτελεσματική, που απαγορεύτηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, καθώς θεωρήθηκε πως προσφέρει μη επιθυμητό πλεονέκτημα.

Προπόνηση και διατροφή

Η καλή προπόνηση μπορεί να κάνει επιτυχημένο έναν μέτριο αθλητή, ενώ η έλλειψη προπόνησης κάνει ακόμη και πολλά υποσχόμενους παίκτες να αποτύχουν.Στον αθλητισμό χρησιμοποιούνται ζωντανά δεδομένα από την προπόνηση και την καθημερινή ζωή του κάθε αθλητή, με τα οποία ένας αθλητής του τένις μπορεί να βελτιώσει το σερβίς του, ένας κολυμβητής την τεχνική του, ένας ποδοσφαιριστής να βελτιώσει το σουτ κλπ.

Οι υπολογιστές εντοπίζουν αδυναμίες και προτείνουν βελτιώσεις, βοηθώντας παράλληλα να αποφευχθούν οι τραυματισμοί. Η τεχνολογία έχει βελτιώσει τη διατροφή,ενώ προσφέρει και τη δυνατότητα παρακολούθησης και δημιουργίας προγραμμάτων μεγάλης ακρίβειας.

Μεταδόσεις

Έχουν δημιουργηθεί νέοι τρόποι παρακολούθησης αθλημάτων,από streamingvideo σε αναλύσεις 4K,έως μεταδόσεις σε στοιχηματικές ιστοσελίδες. Αυτό επιτρέπει στους οπαδούς να έχουν πιο ενεργή συμμετοχή τους αγώνες,να στοιχηματίζουν ζωντανά,να κάνουν σχόλια σε πραγματικό χρόνο ή απλά να χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες για να παρακολουθούν καλύτερα τα παιχνίδια που τους ενδιαφέρουν.

Χρηματοδότηση

Το ταλέντο και η προσπάθεια είναι αυτά που κάνουν επιτυχημένο κάποιον επαγγελματία αθλητή.Δυστυχώς πάντα χρειάζονται χρήματα για πρόσβαση στην τελευταία τεχνολογία. Παραδοσιακά οι αθλητές χρησιμοποιούν τις χορηγίες όμως τελευταία υπάρχουν νέες πήγες χρηματοδότησης, μέσω διαδικτύου κυρίως, με τις οποίες αθλητές και σύλλογοι αυξάνουν τα έσοδά τους, προσφέροντας πρόσβαση σε καλύτερες συνθήκες προπόνησης και σε καλύτερο εξοπλισμό.

Δικαιοσύνη

Οι αθλητές προπονούνται σκληρά, με πάθος για να επιτύχουν. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις αθλητών που κλέβουν ή και διαιτητικά λάθη και αδικίες που δημιουργούν αίσθημα αδικίας. Σκάνδαλα έχουν ως αποτέλεσμα να πληγεί η αξιοπιστία ενός ολόκληρου αθλήματος. Ευτυχώς η τεχνολογία προοδεύει και όπως είδαμε στο ποδόσφαιρο με την τεχνολογία VideoAssistantReferee (VAR), αλλά και με εξελιγμένες τεχνικές αντιντόπινγκ, μπορούν να προληφθούν πολλές αδικίες. Έτσι δημιουργείται νέος ενθουσιασμός για τα αθλήματα τα οποία έχουν πληγεί πολύ από τέτοιες τακτικές στο παρελθόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.