Επιστροφή στα θρανία από Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020. Ανοίγουν δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία και τα τμήματα θα λειτουργούν με αίθουσες μέχρι 15 μαθητές τη φορά και με 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα πρέπει να έχουν τον ίδιο προσανατολισμό.

Εάν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα διαιρείται σε 2 υποτμήματα, τα οποία θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. Εάν οι μαθητές δεν υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά.

Το υπουργείο Παιδείας έχει καλέσει τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών να κρατήσουν όλα τα βιβλία των παιδιών τους, για την περίπτωση που χρειαστεί να αξιοποιηθούν και την επόμενη σχολική χρονιά.

Ποια τα μέτρα προστασίας
Στις σχολικές αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά και προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα – κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτού. Σύμφωνα με τη Ν. Κεραμέως, έχει προβλεφθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση και επιπλέον κονδύλια για την τροποποίηση των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας, καθώς επίσης υπάρχει η δυνατότητα για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας.

Επίσης, ο αερισμός των αιθουσών θα γίνεται με φυσικό τρόπο. Για τη μείωση του συγχρωτισμού θα γίνονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες και τα κυλικεία δεν θα λειτουργούν. Η χρήση της μάσκας θα είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές (και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία). Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να σταλούν ειδικές οδηγίες του ΕΟΔΥ σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Την πρώτη ημέρα που θα επιστρέψουν στα θρανία οι μικροί μαθητές, το βασικό μάθημα που θα κάνουν θα είναι αυτό της υγιεινής. Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο, σημαντικό μέρος της πρώτης ημέρας θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ προς τα παιδιά.



Άδειες ειδικού σκοπού
Όπως είπε η υπουργός, υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας όπως αυτές έχουν οριστεί από το υπουργείο Εσωτερικών. Υπάρχει δυνατότητα απουσίας μαθητή με απλή υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή νοσεί.

Εξ αποστάσεως διδασκαλία
Όπως και για τα γυμνάσια και τα λύκεια, έτσι και για τις εκπαιδευτικές δομές που θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου, θα υπάρχει η δυνατότητα για σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία από εκπαιδευτικούς για όσους μαθητές εμπίπτουν σε κατηγορίες που δικαιολογούν την απουσία τους.

dikaiologitika

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.