Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καταγγελία Δημάρχου Γιώργου Δασταμάνη στην Αστυνομία Γρεβενών (με κοινοποίση στην Εισαγγελία) για Προσφυγικό-Μεταναστευτικό (εικόνες)

29 Μαΐου, 2020 by Χρήστος Μίμης

Στο Αστυνομικό Τμήμα των Γρεβενών βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Μαΐου 2020 ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης προχωρώντας σε
επώνυμη καταγγελία για τις νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία του Ορεινού Όγκου.

Η σημερινή καταγγελία του κ.Δασταμάνη, που κοινοποιήθηκε ήδη στην Εισαγγελία των Γρεβενών, έρχεται ως έμπρακτη συνέχεια της χθεσινοβραδινής τοποθέτησής του που έκανε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης τύπου για τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα στην περιοχή μας. Εξελίξεις που δυστυχώς ανέδειξαν με τον χειρότερο τρόπο την απαξιωτική συμπεριφορά της Κυβέρνησης με την οποία αντιμετωπίζει τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας.Πιο συγκεκριμένα ο κ.Δασταμάνης αναφέρει στην καταγγελία του ότι «Κατόπιν ανώνυμου τηλεφωνήματος που έλαβα, αναμένεται σήμερα στον Δήμο Γρεβενών η άφιξη 150 περίπου προσφύγων, των οποίων ο συνολικός αριθμός τις επόμενες ημέρες θα ανέλθει στους 600, χωρίς ωστόσο να έχει ελεγχθεί η πλήρωση των προϋποθέσεων διαμονής τους στη χώρα μας».

Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος Γρεβενών υπενθυμίζει την υπεύθυνη στάση που κράτησε ο Δήμος τα τελευταία δυο χρόνια σηκώνοντας μόνος του το βάρος της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας.

«Ο Δήμος Γρεβενών έχει ήδη δεχθεί 1250 πρόσφυγες με αποτέλεσμα την πλήρωση – κάλυψη της ποσόστωσης που έχει οριστεί νόμιμα και διέπει αναλογικά το Δήμο και με την άφιξη των ανωτέρω 600 να υπερβαίνει τα νόμιμα μέσα αντιβαίνοντας με τον τρόπο αυτό τις νόμιμες προϋποθέσεις απορρόφησης προσφύγων από έναν Δήμο όπως ο δικός μας».

Ο κ.Δασταμάνης, αιτιολογώντας περαιτέρω το περιεχόμενο της καταγγελίας του, ζητά τη διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές που θα τεκμηριώνουν τη νομιμότητα διαμονής και φιλοξενίας του νέου αριθμού προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι αναμένονται να έρθουν στα Γρεβενά, θέτοντας ταυτόχρονα και το μείζον θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Για τους ανωτέρω λόγους καταγγέλλω τις προβλεπόμενες αφίξεις εντός του Δήμου και αιτούμαι να μεριμνήσετε προκειμένου να ελεγχθεί η ύπαρξη νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής καθώς και η νόμιμη ποσοστιαία απορρόφηση αυτών σύμφωνα με τα όσα έχουν οριστεί. Επιπλέον, αιτούμαι τον έλεγχο των υποδοχέων-ξενοδοχειακών μονάδων που αναμένεται να δεχθούν τις ανωτέρω αφίξεις προκειμένου να αποδειχθεί εάν πληρούνται ή όχι οι νόμιμες προϋποθέσεις φιλοξενίας αυτών καθώς και σε ποιο βαθμό και αν ακολουθούνται τα πρωτόκολλα εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του COVID-19 που έχουν οριστεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)».

Δείτε την καταγγελία:

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

This entry was posted on Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020 at 20:28 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply