Το τέλος των ζωντανών καθημερινών ενημερώσεων ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, σημειώνοντας πως έως τα τέλη Μαΐου θα εκδίδονται γραπτές ανακοινώσεις για τις εξελίξεις αναφορικά με τον κορονοϊό.

«Τέσσερις μήνες μετά επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Θέλω κι εγώ σταδιακά να επιστρέψω στα δικά μου καθήκοντα», είπε, προσθέτοντας: «Αναπάντεχα και απροσδόκητα βρέθηκα κοντά σας και αισθάνθηκα κοντά σας. Στην πατρίδα μας, παρά τις απώλειες, ο εχθρός δεν είχε τον τελευταίο λόγο και γι΄αυτό δεν του κάνω τη χάρη να ξαναναφερθώ σε αυτόν. Αντέξαμε όλοι μαζί».

«Παρέμεινα μαθητής περισσότερο παρά καθηγητής , κάποιοι μίλησαν για αντιφάσεις χωρίς να χρησιμοποιήσουν επιστημονικά επιχειρήματα. Ο σύγχρονος κόσμος κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον ιό, η επιστήμη παραμένει πιστή στους κανόνες και θα συνεχίσει να παραμένει κοντά στους πολίτες. Επανέλαβα πολλές φορές αυτό που είναι το μοναδικό δεδομένο στην επιστήμη, η αβεβαιότητα. Αισθάνθηκα κοντά σας κι ας μην επικοινωνούσα με φυσικό τρόπο. Σε αυτόν τον αγώνα δρόμου θα παραμείνω ως επιστήμονας.
Θέλω να επιστρέψω κ εγώ σταδιακά στα υπόλοιπα καθήκοντα μου, δεν χρειάζεται αυτή η τακτική ενημέρωση, το πραγματικό R ήταν πολύ κάτω από το 1. Φτάσαμε με πολύ κόπο πολύ μακριά για να επιτρέψουμε οποιοδήποτε πισωγύρισμα», τόνισε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα ο οποίος επικαλέστηκε μελέτες, εάν η χώρα μας δεν είχε πάρει έγκαιρα μέτρα, σήμερα που μετρά 173 νεκρούς, η μέση τιμή τους θα ήταν 13.685, ενώ στο πιο αισιόδοξο σενάριο, θα έφταναν στους 7.065.

Τέλος, ο καθηγητής και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας έκλεισε με στίχους του Οδυσσέα Ελύτη:

«Mπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα
και με τα πιο μικρά..
Και με τα καθημερινότερα των καθημερινών.
Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές».

Χαρδαλιάς: Έχουμε επανέλθει στη νέα μας καθημερινότητα



«Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση της προσπάθειας μας, με την επανεκκίνηση των περισσότερων δραστηριοτήτων να έχει ξεκινήσει ή να έχει δρομολογηθεί», τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε μετά τον κ. Τσιόδρα πως οι ανακοινώσεις θα συνεχιστούν, όχι όμως με τον έκτακτο χαρακτήρα που είχαμε μέχρι σήμερα. «Δεν υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα μέχρι εδώ, όπως έγινε όλη αυτή την περίοδο» επισήμανε και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα προκύψει ξανά ποτέ αυτή η ανάγκη. «Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε ξανά καθημερινά ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημαίνει ότι τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει ξανά» ανέφερε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα συμβεί.

«Σήμερα κλείνουμε με αυτή την κοινή συνέντευξη με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα 72 ημέρες σχεδόν καθημερινής ενημέρωσης» προσέθεσε και επισήμανε πως η επικοινωνία από αύριο μπαίνει σε μια νέα φάση, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα, διαβεβαιώνοντας πως παραμένουν σε εγρήγορση και επιφυλακή.

Σημείωσε πως έχουμε επανέλθει σε μεγάλο μέρος στη νέα μας καθημερινότητα, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως δεν έχουμε ξεμπλέξει με την πανδημία και ότι θα βρίσκεται κοντά μας για μεγάλο διάστημα ακόμα.

makthes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.