Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου (εικόνες)

25 Μαΐου, 2020 by Χρήστος Μίμης

Προεδρεύοντος του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών κ. Γιάτσιου Γιάννη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2020».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: οι δήμαρχοι Γρεβενών και Δεσκάτης, ο αντιδήμαρχος έργων με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας του Δήμου Γρεβενών, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Γρεβενών, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΠΔΜ, ο διοικητής και ο υποδιοικητής της Π.Υ. Γρεβενών, ο Υποδιοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Γρεβενών, ο διοικητής Στρατοπέδου Γρεβενών, ο δ/ντής της ΔΕΥΑΓ, στελέχη της περιφερειακής υπηρεσίας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Γρεβενών, ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Γρεβενών, ο αντιπρόεδρος του ΕΧΚ Βασιλίτσας, εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Βόρειας Πίνδου, στελέχη του κυνηγετικού συλλόγου Γρεβενών, ο πρόεδρος της Ελλ. Ομάδας Διάσωσης Γρεβενών, υπηρεσιακοί παράγοντες και η πρ/νη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών.


Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός και οι δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών και ειδικότερα η έγκαιρη, αξιόπιστη και αποτελεσματική προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την πρόληψη και τη βέλτιστη υποβοήθηση του έργου της Π.Υ. στην καταστολή των πυρκαγιών, κατά τη χρονική περίοδο από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2020, βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς. Τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας των εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων στον τομέα της επιτήρησης ευπαθών περιοχών αλλά και της ευαισθητοποίησης του κοινού. Εκτιμήθηκαν και αξιολογήθηκαν, η κατάσταση, το προσωπικό και τα διατιθέμενα μέσα του κάθε εμπλεκομένου φορέα, εντοπίστηκαν προβλήματα – ελλείψεις και αναφέρθηκαν δράσεις για οικονομική επίλυση αυτών.Ο κ. Γιάτσιος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για τη συμμετοχή τους και τόνισε την αναγκαιότητα του βέλτιστου συντονισμού όλων ώστε να προστατευθεί ο δασικός πλούτος, η περιουσία των πολιτών και προπαντός η ανθρώπινη ζωή.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ

This entry was posted on Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2020 at 21:45 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply