Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων (εικόνες)

24 Μαΐου, 2020 by Χρήστος Μίμης

«Λαός που ξεχνά την ιστορία του δεν έχει μέλλον». Αυτό υπογράμμισε σήμερα ο Δήμαρχος Γρεβενών  Γιώργος Δασταμάνης στην ετήσια
εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη Γενοκτονία των Πόντιων που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 24 Μαΐου.
Η φετινή Ημέρα Μνήμης κορυφώθηκε με την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Γενοκτονίας που κοσμεί τον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της πόλης των Γρεβενών και αποτελεί ιστορικό σύμβολο που μαρτυρά τον ξεριζωμό και την προσφυγιά που βίωσε ο Ποντιακός Ελληνισμός.

Ο κ.Δασταμάνης τόνισε ακόμη στο μήνυμα του ότι «πρέπει να αγωνιστούμε από κοινού και με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να αναγνωριστεί διεθνώς η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού καθώς πάνω από 353.000 ψυχές χάθηκαν άδικα από τις σφαγές και τους διωγμούς», επισημαίνοντας ότι η σημερινή ημέρα είναι «Ημέρα Μνήμης και Τιμής για τους συνανθρώπους μας που εκτελέστηκαν και εκδιώχτηκαν από τους Κεμαλικούς».

Η σημερινή εκδήλωση τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ.Δαβίδ ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι της πολιτείας, του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας και τοπικών συλλόγων.
Από τον Δήμο Γρεβενών το παρών έδωσαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ.Αχιλλέας Πασχαγιαννίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ.Ματθαίος Αδάμος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ.Γρηγόρης Φαρμάκης.
Εικόνες:

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Δείτε και: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μητροπολιτικό Ναό Γρεβενών για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων – Η κεντρική ομιλία από τον Σοφοκλή Εταιρίδη (εικόνες + video)This entry was posted on Κυριακή, 24 Μαΐου, 2020 at 22:22 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply