Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε Πρόσκληση, προϋπολογισμού 30 εκ. € που αφορούν στη χρηματοδότηση έργων επέκτασης και αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης για την εξασφάλιση της επάρκειας του νερού, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, με δυνητικούς δικαιούχους την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τους Δήμους της Περιφέρειας, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και Λοιπούς φορείς καθ’ αρμοδιότητα.

Η πρόσκληση αφορά στη χρηματοδότηση έργων επέκτασης και αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης για την εξασφάλιση της επάρκειας του νερού και δομικών έργων ενίσχυσης της ύδρευσης καθώς και έργων αποκατάστασης υφιστάμενων υποδομών για την εξασφάλιση της επάρκειας του πόσιμου νερού.

Στο πλαίσιο της εκδοθείσας Πρόσκλησης θα ενισχυθούν παρεμβάσεις που αφορούν υποδομές συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, επεξεργασίας και διανομής νερού, με ειδική μέριμνα στις αστικές περιοχές και στις προβληματικές περιοχές, π.χ. ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος όπου υπάρχει έλλειψη νερού και αύξηση ζήτησης κατά την τουριστική περίοδο) και λοιπές δράσεις και έργα διασφάλισης της ποιότητας του νερού που προορίζεται για πόσιμο νερό. Κατά προτεραιότητα αντιμετωπίζονται περιοχές που δεν διαθέτουν δίκτυα ύδρευσης καθώς επίσης και περιοχές που αντιμετωπίζουν ζητήματα ποιότητας νερού που αφορούν θέματα δημόσιας υγείας.



Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ, από 28/04/2020 έως 18/07/2020.

Στη συγκεκριμένη Πρόσκληση δεν συμπεριλαμβάνονται πράξεις που δύνανται να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) της Αξιοποίησης των λιμνών Δυτικής Μακεδονίας.

Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Ταμείου (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 6 – «Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πρόσκληση, καθώς και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, το Σύστημα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων, τους Κανόνες Επιλεξιμότητας των δαπανών των Πράξεων κλπ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.