Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στην Κόστα Ρίκα η Γρεβενιώτισσα Κατερίνα Δημάδη

25 Απριλίου, 2020 by Χρήστος Μίμης

Η Κατερίνα Δημάδη από την Καληράχη Γρεβενών, είναι η νέα Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στην μακρινή και εξωτική Κόστα Ρίκα.

Η ορκωμοσία της έγινε πριν ένα μήνα στο Μεξικό, από τον Πρέσβη της Κεντρικής Αμερικής που έχει την έδρα στην πόλη του Μεξικού.

Η Κατερίνα είναι γεννημένη το 1968 στην Καληράχη Γρεβενών, αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Γρεβενών με άριστα , και σπούδασε Χημικός Μηχανικός – Μεταλλουργός στην Τσεχία, όπου γνώρισε και παντρεύτηκε τον Κοσταρικανό Rafael Iglesias, και εδώ και 25 χρόνια ζει και εργάζεται στην μακρινή αυτήν χώρα της κεντρικής Αμερικής, όπου απέκτησε δύο κορίτσια που σπουδάζουν στην Ιατρική σχολή του San Jose.

Η θέση αυτή, όπως όλοι καταλαβαίνουμε είναι πολύ τιμητική και αποτελεί μια ακόμη επιτυχία της Κατερίνας.

Αν και βρίσκεται πολύ μακριά, αυτή η χώρα έχει μια ακμάζουσα ελληνική παροικία, κυρίως στα λιμάνια, οπότε το έργο της Γρεβενιώτισσας Προξένου ελπίζουμε και ευχόμαστε να είναι γόνιμο και πολύ αποδοτικό.

Εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας για την Τιμητική της αυτή διάκρισή, της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο της, και είμαστε περήφανοι για την επιτυχία της, που κάνει περήφανη την ίδια, αλλά και όλα τα Γρεβενά που δεν την ξεχνάνε και την αγαπάνε.

ΥΓ:Στη φωτογραφία διακρίνουμε την Κατερίνα στο Κέντρο, αριστερά της το σύζυγό της Ραφαέλο και δεξιά της κάποιον επίσημο στην Πρεσβεία την ώρα της ορκομωσίας.

This entry was posted on Σάββατο, 25 Απριλίου, 2020 at 07:30 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply