ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Πράσινο φως» δόθηκε για την χορήγηση του επιδόματος των 400 ευρώ σε μακροχρόνιους ανέργους από τον ΟΑΕΔ.

Το έκτακτο επίδομα του ΟΑΕΔ δικαιούνται όλοι οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι, που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από την 1η Απριλίου του 2019 και διατηρεί την ιδιότητα αυτή μέχρι και σήμερα. Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί έπειτα από έλεγχο στο μητρώο εγγεγραμμένων μη επιδοτούμενων μακροχρόνια ανέργων από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για να επιβεβαιώσουν ή να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και έτσι να λάβουν μέσω τραπέζης το έκτακτο βοήθημα των 400 ευρών.

Πότε θα καταβληθεί το έκτακτο επίδομα του ΟΑΕΔ
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανοίξει στο site του ΟΑΕΔ σχετικό banner για την υποβολή της αίτησης.

Ειδικότερα την Πέμπτη 23 Απριλίου, ανοίγει η πλατφόρμα, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Κυριακή 3 Μαΐου

Περίπου 155.000 δικαιούχοι θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα και να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, προκειμένου να λάβουν την οικονομική ενίσχυση – επίδομα 400 ευρώ.



Τα στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσουν είναι τα εξής:

  • το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο,
  • ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή ο αριθμός διαβατηρίου προκειμένου περί αλλοδαπών,
  • ο αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (AMΚΑ),
  • ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ),
  • ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Πώς θα καταβληθεί το επίδομα 400 ευρώ του ΟΑΕΔ;
Με βάση όσα έχει ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ, η πληρωμή για το επίδομα των 400 ευρώ θα γίνει αυτόματα, ενώ καθορίζεται αναλυτικά ποιοι θα πρέπει να κάνουν δήλωση του IBAN τους για να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Με βάση την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, λοιπόν, ισχύουν τα εξής:
«Στο πλαίσιο των έκτακτων κυβερνητικών μέτρων για την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των ανέργων, αποφασίστηκε η καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους.

Το επίδομα των 400 ευρώ αφορά όσους εγγεγραμμένους ανέργους απόκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια άνεργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, από την 1 Απριλίου 2019 έως και τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, παραμένουν άνεργοι και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Όσον αφορά τον τρόπο καταβολής των 400 ευρώ, θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.