Επεκτείνει η κυβέρνηση τους δικαιούχους των 800 ευρώ προκειμένου να στηρίξει τους εργαζομένους και την οικονομία εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης υπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αμέσως μετά το Πάσχα έρχεται τροπολογία που θα προβλέπει τα εξής:

  • Επέκταση της έκπτωσης ενοικίου 40% και για τους φοιτητές.
  • Επέκταση της χορήγησης των 800 ευρώ και στον επιχειρηματικό κόσμο που απασχολεί από 5 έως 20 εργαζόμενους. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η τροπολογία αυτή αφορά περίπου 200.000 επιχειρήσεις.
  • Επίσης τη Δευτέρα ή την Τρίτη του Πάσχα θα γίνε νέα διεύρυνση των δικαιούχων των 800 ευρώ, η οποία θα καλύψει 160.000 εργαζόμενους που είναι εκτός μισθωτής απασχόλησης.




Μεταξύ άλλων η απόφαση θα καλύπτει: οικοδόμους, ξεναγούς, αποκλειστικούς νοσοκόμους, δασεργάτες, μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, αγγειοπλάστες, ασβεστοποιούς αλλά μισθωτούς του τουριστικού τομέα οι οποίοι βρίσκονται σε επίπεδο ανεργίας του Δεκεμβρίου.

Η συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων θα λάβει τα 800 ευρώ μετά το Πάσχα. Αναμένεται να τους πιστωθούν τα χρήματα στα τέλη Απριλίου  και έως 5 Μαΐου.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.