Στην Κοζάνη, πριν από ένα χρόνο περίπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα μπει αποφασιστικά στη μάχη για την προστασία της εγχώριας παραγωγής, απέναντι στις παράνομες ελληνοποιήσεις.

Με πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γίνεται υποχρεωτική η απογραφή αποθεμάτων αιγοπρόβειου κρέατος και αυγών, με στόχο την αποτύπωση των πραγματικών διαθεσίμων, την εξασφάλιση της επάρκειας αυτών και την πάταξη αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.



Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει σημαντική νομοθετική παρέμβαση, για την ενιαιοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού, την εντατικοποίηση των ελέγχων και την αυστηροποίηση του κυρωτικού πλαισίου, με την επιβολή βαρύτατων χρηματικών ποσών και ποινή φυλάκισης για τους δράστες.

Με τη συνδρομή πρωτίστως των γεωργών και των κτηνοτρόφων μας, οι οποίοι πρέπει μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες να πιστοποιούν την παραγωγική διαδικασία, με την ενημέρωση και τη διασφάλιση των καταναλωτών για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων που προμηθεύονται και με την αποτελεσματικότερη διεξαγωγή ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, έχουμε τη βάσιμη προσδοκία ότι θα ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα των Ελλήνων παραγωγών, θα εξασφαλιστεί η επάρκεια στην αγορά και θα αντιμετωπιστούν στρεβλώσεις και αθέμιτες πρακτικές.

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.