Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικού κα Ειδικού Προσωπικού του ΚΕΣΥ Γρεβενών, στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί στο θεσμικό του ρόλο και στις απαιτήσεις των καιρών, σχεδίασε και λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή βοήθειας ψυχοκοινωνικής και εκπαιδευτικής υποστήριξης, καθώς και ανοιχτών γραμμών μέσω τηλεδιάσκεψης (e-mail, messenger, viber), αποβλέποντας στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές που φοιτούν σε σχολικές μονάδες  αρμοδιότητάς μας.



Ο κάθε  ενδιαφερόμενος/η θα πρέπει να ενεργοποιήσει τον παρακάτω σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/1v28GlJbUTvY5MpgdNh50v3_VAcXXPQd1N2-JaIfRkXU/edit   συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία και το αίτημά του και άμεσα μέλος του ΚΕΣΥ θα επικοινωνήσει μαζί του(9:00 –13:00).

Ειδικότερα η Υπηρεσία μας παρέχει:

Συμβουλευτική γονέων για τη διαχείριση των παιδιών κατά την  περίοδο παραμονής τους στο σπίτι, λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης παιδιών καθώς και τρόπων διατήρησης της επαφής τους με σχολικά αντικείμενα.

Οδηγίες και παραπομπές για τη διαχείριση του άγχους και για την  αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών (π.χ. κρίσεις πανικού κ.λ.π.).

Υποστήριξη μαθητών και των οικογενειών τους, οι οποίοι υποστηρίζονταν από τις ΕΔΕΑΥ, σε συντονισμό με τους Διευθυντές των σχολείων τους. Για μαθητές των σχολείων με υποστήριξη από ΕΔΕΑΥ (1ο Δ. Σ. Γρεβενών, 3ο Δ.Σ. Γρεβενών, 1ο Γυμνάσιο Γρεβενών, 1ο Δ.Σ.Δεσκάτης, 2ο ΔΣ. Δεσκάτης) οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στις σχολικές μονάδες για εξ αποστάσεως ραντεβού με την Ψυχολόγο ή την Κοινωνική Λειτουργό.

Στις έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, δηλώνουμε πως είμαστε στη διάθεση των γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών, προκειμένου με συνεργασία και αλληλεγγύη, να καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση αυτή δυνατότεροι και σοφότεροι.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (ΚΕΣΥ)ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.