Αυξήθηκαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα μιας και πλέον φτάνουν τους 49. Την ίδια ώρα σήμερα 31 Μαρτίου ανακοινώθηκαν 82 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των περιπτώσεων του Covid-19 να είναι 1314 .

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι αυξήθηκαν.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες ενώ διευκρίνησε πως ο Απρίλιος θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμος μήνας.

«Η κατάσταση είναι ρευστή. Παρακολουθούμε στενά κάθε εξέλιξη» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μέτρα που πάρθηκαν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη Νέα Παραλία καιι τέθηκαν σε ισχύ σήμερα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η εικόνα που επικράτησε σήμερα έξω από τις τράπεζες είναι «απαράδεκτη» και πρόσθεσε: «Κάποιοι συμπολίτες μας δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο. Δεν γίνεται δίπλα σε καθε απερίσκεπτο πολίτη να υπάρχει ένας αστυνομικός».



Στην αναστολή δυο λαϊκών αγορών αναφέρθηκε ο κ. Χαρδαλιάς λόγω της μη τήρησης των μέτρων ασφαλείας στην περιοχή του Ίλιον και στη συνέχεια ανακοίνωσε τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε πέντε δήμους για να αποφευχθεί ευρύτερη εξάπλωση της νόσου στις συγκεκριμένες περιοχές.

Σε καραντίνα τίθεται η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας του δήμου Καστοριάς από σήμερα στις 8 το βράδυ και θα διαρκέσει 14 ημέρες, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. Επίσης, πρόσθετα περιοριστικά μέτρα από σήμερα στις 8 το βράδυ στη μετακίνηση των πολιτών θα εφαρμοστούν για 14 ημέρες στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης.
Στους 5 αυτούς δήμους απαγορεύεται η κυκλοφορία από 8 βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί. Επίσης, αναστέλλονται οι εξαιρέσεις στην κίνηση στις εξής περιπτώσεις:

Κίνηση παροχής βοήθειας ανάγκης (Β4). Αυτή θα γίνεται από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, από τους οικείους δήμους)
Μετάβαση σε τελετή (Β5). Μοναδική εξαίρεση η περίπτωση κηδείας, στην οποία θα παραβρίσκεται μόνο το στενό συγγενικό περιβάλλον του νεκρού.
Σωματική άσκηση – κίνηση για τις ανάγκες κατοικιδίου (Β6). Μοναδική εξαίρεση η κίνηση κατοικιδίου που θα επιτρέπεται για 15 λεπτά πέριξ της οικίας του κατόχου.
Επίσης στα σούπερ μάρκετ καθίσταται υποχρεωτική η αναλογία 1 πελάτης ανά 20 τ.μ. χώρου

«Καλούμε τους κατοίκους αυτών των δήμων να παραμείνουν στο σπίτι τους και να προχωρήσουν σε προμήθεια τροφίμων για πολλαπλές ημέρες» είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε: «Η κατάσταση είναι κρίσιμη και ο κίνδυνος διασποράς μεγάλος».

«Έχουμε βρεθεί σε μια κρίσιμη καμπή σε αυτή τη μάχη που δίνουμε. Η επιτυχία της προσπάθειάς μας εξαρτάται από την πειθαρχία μας. Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό, θα ανταλλάξουμε ευχές από το τηλέφωνο και θα προσευχηθούμε από τα σπίτια μας. Η επιμονή στον στόχο θα φέρει το αποτέλεσμα. Μένουμε σπίτι» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.