Προβληματισμό προκαλούν σημερινές εικόνες έξω από τραπεζικό κατάστημα στον Πειραιά, παρά τις συστάσεις για τον κορωνοϊό.

Το αποτέλεσμα ήταν να σπεύσουν αστυνομικοί για να βάλουν τους πολίτες σε απόσταση μεταξύ τους, ενώ πλέον στην κυβέρνηση εξετάζουν να κάνουν πιο αυστηρά τα μέτρα για τις εξόδους και να τεθεί χρονικό όριο

Σε εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, φαίνονται συνταξιούχοι να έχουν συγκεντρωθεί έξω από τραπεζικό κατάστημα επί της λεωφόρου Δημοκρατίας στον Πειραιά χωρίς να κρατούν ασφαλείς αποστάσεις ο ένας από τον άλλο.
Μάλιστα, δεν έλειψε και η ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων, ενώ κάποιοι έμπαιναν δύο – δύο στον προθάλαμο της εισόδου.

Παρόμοιες εικόνες καταγράφηκαν και έξω από τραπεζικό κατάστημα στον Κορυδαλλό.

Εσπευσαν αστυνομικοί να βάλουν σε απόσταση τους συνταξιούχους

Με αφορμή της εικόνες αυτές, το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ έδωσε εντολή ομάδες ΔΙΑΣ να μεταβαίνουν έξω από τις τράπεζες για να βάζουν τον κόσμο σε αποστάσεις. Ήδη η κατάσταση σε ορισμένα υποκαταστήματα, όπως αυτό στον Πειραιά, είναι καλύτερη, με τους αστυνομικούς να βάζουν σε τάξη τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ηλικιωμένοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να προστατευθούν από τον κορωνοϊό.

Πέτσας: Το έντυπο δεν είναι για να το χρησιμοποιήσουμε 6 φορές
Σχολιάζοντας τις εικόνες με τους συνταξιούχους να συνωστίζονται έξω από τις τράπεζες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ επιβεβαίωσε σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής που αναφέρεται σε χρονικό περιορισμό στην κυκλοφορία για να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις και καταστάσεις σαν τις σημερινές.
Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας το σχέδιο περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033.

Το έντυπο δεν είναι για να το χρησιμοποιήσουμε 6 φορές την ημέρα τόνισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι η υπερβολική χρήση των ωραρίων θα στερήσει στους πολλούς να κάνουν τις βασικές τους μετακινήσεις.

Το μήνυμα του υπουργείου Υγείας για τον συνωστισμό στα ΑΤΜ
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας ανάρτησε ένα βίντεο, στο οποίο δίνει συμβουλές στους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες για τον κορωνοϊό, να αποφύγουν τις ουρές στα ταμεία, αλλά και τα ΑΤΜ. Στο μήνυμα του υπουργείου, τονίζουν προς τους πολίτες να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους στις οικογένειές τους και να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους, ώστε να μείνουν ασφαλείς από τον κίνδυνο να μολυνθούν.

«Οι ηλικιωμένοι και ευάλωτοι συμπολίτες μας πρέπει να μείνουν μακριά από γκισέ τραπεζών και ΑΤΜ. Για να μειώσουμε την έκθεσή μας στον κορωνοϊό, βοηθάμε τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας να μάθουν να κάνουν συναλλαγές ηλεκτρονικά. Πληρώνουμε λογαριασμούς ηλεκτρονικά και με την χρεωστική μας κάρτα. Επιμένουμε: Δεν χρειάζεται να πάνε στο τραπεζικό κατάστημα ώστε να μην κινδυνέψουν. Να μείνουν ασφαλείς. Προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες», είναι το μήνυμα του υπουργείου Υγείας.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.