«Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει….». Τούτες τις ώρες που βιώνει ο καθένας μας  <<Ελεύθεροι Πολιορκημένοι>> είναι η καλύτερη ευκαιρία  να
συνειδητοποιήσουμε την αξία και σπουδαιότητα των πανάρχαιων αξιών και ιδανικών της φυλής μας, η ελευθερία, η πίστη, η πατρίδα και η οικογένεια, η ανθρωπιά, αξίες που ενέπνευσαν και πυροδότησαν  τους  ένδοξους αγώνες των προγόνων μας.

Σήμερα η Άγια Ημέρα της 25ης Μαρτίου, Τα σήμαντρα και Οι καμπάνες χτυπάν,  Ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Ημέρα  της ένοπλης εξέγερσης των Ορθόδοξων Χριστιανών Ελλήνων  του 1821 εναντίον των Οθωμανών.

Αυτήν την ευλογημένη ημέρα διάλεξαν οι ένδοξοι πρόγονοί μας, όχι τυχαία, για   την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως. Αυτή η ημέρα στάθηκε η αφετηρία της Εθνικής μας παλιγγενεσίας και ο ευαγγελισμός του Έθνους μας.

“Παναγία μου, βοήθησε και τούτην την φορά τους Έλληνες διά να εμψυχωθούν” είπε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Ας επαναλάβουμε και μείς σήμερα ετούτα τα λόγια του Γέρου του Μωρία για τον διπλό αγώνα τον οποίο δίνει η Πατρίδα μας, αγώνα εναντίον του τουρκικού επεκτατισμού και της φοβερής πανδημίας, και για τους σύγχρονους Κολοκοτρώνηδες εκεί στον φράχτη του Έβρου (όπως στο Μεσολόγγι) και στα Νοσοκομεία μας.

ΖΗΤΩ ΤΟ 1821

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΕΡΓΙΟΣ Β.ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.