Την συμβουλή “Μένουμε σπίτι” , εξέφρασε μιλώντας σήμερα στον Star-fm 933, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Γρεβενών Σωκράτης Κουρέλας, με αφορμή την εφαρμογή νέου ωραρίου των Φαρμακείων του Συλλόγου σε συνεχές ενιαίο υποχρεωτικό ωράριο ως εξής:

Από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες λειτουργίας 8 π.μ. έως 4 μ.μ.
Σάββατο και Κυριακή και όλες τις υπόλοιπες ώρες ισχύει ο πίνακας διημέρευσης και διανυκτέρευσης ως έχει.

Ο πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή η άυλη συνταγογράφηση.



Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία, για όσους πολίτες έχουν επιλέξει ότι επιθυμούν άυλη συνταγογράφηση, κατά τη συνταγογράφησή τους από τον ιατρό δεν απαιτείται εκτύπωση της συνταγής φαρμάκων, αλλά δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής παραλαβής της συνταγής τους μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο(sms) ή/και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους (email).

Αντίστοιχα ο φαρμακοποιός θα εκτελεί μία άυλη συνταγή, είτε εισάγοντας στο σύστημα το barcode της συνταγής, το οποίο έχει λάβει ο πολίτης στο κινητό του τηλέφωνο ή/και στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, είτε με αναζήτηση της συνταγής του πολίτη εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του.

Ακούστε όλη την συζήτηση:

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.