Ενημέρωση για την κατάσταση και τα μέτρα που λαμβάνονται σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Περιφέρεια μας. είχαμε μετά από αίτημα μας, από τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας  και τον Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Καστοριάς.

Όπως μας ενημέρωσαν:

Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται κεντρικά από τον ΕΟΔΥ, που έχει και τον συντονισμό των υπηρεσιών Υγείας στο σύνολο της Χώρας.

Περιφέρειες και Δήμοι ακολουθούν εντολές και οδηγίες και δεν πρέπει να αυτενεργούν.

Για τις περιοχές Καστοριάς και Βοϊου, και των κρουσμάτων που εμφανίστηκαν σε αριθμό μεγαλύτερο από άλλες περιοχές της Χώρας, εξ αιτίας της συμμετοχής συμπολιτών μας  στην έκθεση Γούνας στο Μιλάνο, την περίοδο που ξέσπασε εκεί η κρίση εμφάνισης του ιού, δεν λήφθηκαν κάποια ιδιαίτερα μέτρα. Από τον ΕΟΔΥ δόθηκε η γενική εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους και να ενημερώσουν εφόσον παρουσιάσουν συμπτώματα.



Η κατάσταση των Νοσοκομειακών μονάδων είναι κρίσιμη και προβλέπεται πρόσληψη νέου αριθμού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Εξετάζεται η περίπτωση ορισμού Νοσοκομείου αποκλειστικής φροντίδας ασθενών κορωνοϊού στην Περιφέρεια

Υπάρχουν σοβαρές  ελλείψεις σε είδη ατομικής προστασίας (Μάσκες, αντιικά σκευάσματα κλπ) και γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν

Η ενημέρωση που με περισσή προθυμία μας δόθηκε από την Περιφερειακή Αρχή  κατέδειξε την ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων καθώς και την ανάγκη καλύτερης οργάνωσης καθώς οδηγούμαστε σε έξαρση του φαινομένου.

Δημιουργούνται βέβαια εύλογα ερωτήματα:

Αν και η αρμοδιότητα και ο σχεδιασμός αντιμετώπισης του προβλήματος ανήκει κεντρικά στον ΕΟΔΥ, ωστόσο δεν θα πρέπει η συμμετοχή της Περιφέρειας και των Τοπικών Αρχών να γίνει πιο ενεργή ιδιαίτερα σε θέματα πρόληψης και ενημέρωσης των πολιτών;

Ο ΕΟΔΥ, η Περιφέρεια και οι υπόλοιπες Αυτοδιοικητικές και Τοπικές Αρχές δεν θα έπρεπε να πάρουν άμεσα δραστικά προληπτικά μέτρα, όταν ήδη υπήρχαν προσλαμβάνουσες για την σοβαρότητα των επερχόμενων κρουσμάτων λόγω της μαζικής παρουσίας συμπολιτών μας στο Μιλάνο, καθώς και μαθητών σε εκδρομές στην Ιταλία αλλά και προσκυνητών σε περιοχές όπου ήδη υπήρχε έξαρση του ιού;

Πρέπει έστω και σήμερα να ενεργοποιηθούν η Περιφέρεια και οι λοιπές Αυτοδιοικητικές και τοπικές Αρχές,  καθώς οι επερχόμενες εξελίξεις είναι ιδιαίτερα σοβαρές.

Η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί ψυχραιμία, πιστή τήρηση των οδηγιών των επίσημων αρχών, σοβαρές κινήσεις, γρήγορες αποφάσεις και αποφασιστικές ενέργειες.

Το επόμενο διάστημα δεν θα είναι εύκολο.

Πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα και να κάνουμε αυτό που αναλογεί στον καθένα μας.

Έτσι μόνο τα πράγματα σύντομα θα πάνε καλύτερα και θα βγούμε από την περιπέτεια αυτή με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Γραφείο Τύπου

Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.