Την ανακοίνωση έκανε ο Βασίλης Κικίλιας

Τη ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα λόγω του κορονοϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα είναι τρία.

Δεύτερο θετικό κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε και πρόκειται για το στενό συγγενή της 38χρονης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, ανακοινώθηκε και τρίτο κρούσμα, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.

Στο μεταξύ, με ήπια συμπτώματα συνεχίζεται η νοσηλεία της 38χρονη που διαγνώστηκε με το νέο κορονοϊό, στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης.

Η 38χρονη είναι απύρετη και συνεχίζει την αγωγή της. Θα παραμείνει 14 ημέρες σε απομόνωση και στη συνέχεια θα τεθεί σε κατ΄ όικον απομόνωση στο σπίτι της. Συνολικά, θα πρέπει να παραμείνει 27 μέρες σε απομόνωση, όπως μετέδωσε το MEGA.

Μετά το κρούσμα, στην συμπρωτεύουσα υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση.





Χθες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωση την αναστολή όλων των σημερινών εκδηλώσεων του δήμου. Επιπλέον, ολοκληρώθηκε η απολύμανση του δημαρχείου, ενώ θα εκκινήσει σε λίγη ώρα η απολύμανση του δημοτικού σχολείου που πήγαινε η 38χρονη το παιδί της.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στη συνεδρίαση που ακολούθησε, συμφωνήθηκε η ανάγκη τήρησης του πρωτοκόλλου υγείας.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.