Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Από το 2017, στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο 1ο Λύκειο Γρεβενών, δημιουργήθηκε μία μικρή έκθεση για τη σχολική ζωή.

Σκοπός της έκθεσης είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την ιστορία της εκπαίδευσης και του σχολείου τους, τους ανθρώπους που το στήριξαν, αλλά και να αποκτήσουν δεξιότητες ιστορικής αναζήτησης και ενσυναίσθησης.

Με την εμπλοκή τους στη διαδικασία συλλογής και αξιολόγησης μαρτυριών και ντοκουμέντων, μέσα από την ενεργοποίηση της σκέψης και της φαντασίας, θα κατανοήσουν το παρελθόν και θα αποκτήσουν νέα οπτική για το παρόν τους.

Η μικρή ομάδα προφορικής ιστορίας που συστήθηκε πρόσφατα στο σχολείο μας, θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια και θα εμπλουτίσει τις δράσεις της για ένα σχολείο ανοιχτό στους κοινωνικούς φορείς και την τοπική κοινότητα.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό από την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου μέχρι την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020.

Ώρες λειτουργίας
Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή –Σάββατο 6.00-9.00 μμ

Τις ίδιες μέρες 7.00-8.00 μμ προβολή αφιερώματος στο Γυμνάσιο Αρρένων Γρεβενών «Εκπαιδευτικές διαδρομές-μαθητικά αποτυπώματα»

Την Κυριακή η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή από τις 11.00-2.00μμ
Προβολή 12.00-1.00 μμ

Η υπεύθυνη του προγράμματος

Αλβανού Χρυσούλα φιλόλογος 1ου ΓΕΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.