Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εκθεση, στο 1ο Λύκειο Γρεβενών, για τη σχολική ζωή

12 Φεβρουαρίου, 2020 by Χρήστος Μίμης

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Από το 2017, στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο 1ο Λύκειο Γρεβενών, δημιουργήθηκε μία μικρή έκθεση για τη σχολική ζωή.

Σκοπός της έκθεσης είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την ιστορία της εκπαίδευσης και του σχολείου τους, τους ανθρώπους που το στήριξαν, αλλά και να αποκτήσουν δεξιότητες ιστορικής αναζήτησης και ενσυναίσθησης.

Με την εμπλοκή τους στη διαδικασία συλλογής και αξιολόγησης μαρτυριών και ντοκουμέντων, μέσα από την ενεργοποίηση της σκέψης και της φαντασίας, θα κατανοήσουν το παρελθόν και θα αποκτήσουν νέα οπτική για το παρόν τους.

Η μικρή ομάδα προφορικής ιστορίας που συστήθηκε πρόσφατα στο σχολείο μας, θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια και θα εμπλουτίσει τις δράσεις της για ένα σχολείο ανοιχτό στους κοινωνικούς φορείς και την τοπική κοινότητα.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό από την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου μέχρι την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020.

Ώρες λειτουργίας
Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή –Σάββατο 6.00-9.00 μμ

Τις ίδιες μέρες 7.00-8.00 μμ προβολή αφιερώματος στο Γυμνάσιο Αρρένων Γρεβενών «Εκπαιδευτικές διαδρομές-μαθητικά αποτυπώματα»

Την Κυριακή η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή από τις 11.00-2.00μμ
Προβολή 12.00-1.00 μμ

Η υπεύθυνη του προγράμματος

Αλβανού Χρυσούλα φιλόλογος 1ου ΓΕΛ

This entry was posted on Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, 2020 at 11:22 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply