Με επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020, στο χώρο του Περιπτέρου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η εκδήλωση με θέμα «Στρατηγικές Συνεργασίες για την ελληνική γαστρονομία» η οποία συνδιοργανώθηκε από το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο του ΠΑΑ και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουγό κ. Σ. Πέτσας, οι Υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κα Φ. Αραμπατζή και κ. Κ. Σκρέκας.

Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κ. Μπαγινέτας, στην εναρκτήρια ομιλία του, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της ΕΥΔ ΠΑΑ, να εκπονήσει μία μελέτη Στρατηγικής για την Ελληνική Γαστρονομία, μέσα από την οποία θα αναδεικνύονται οι προκλήσεις και οι προοπτικές των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων σε όρους ανταγωνιστικής και βιώσιμης ανάπτυξής τους, στις εγχώριες και διεθνείς αγορές. Τόνισε, ότι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές για την αποτελεσματικότερη προώθηση της στρατηγικής για την ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων, είναι η συνεργασία, η δικτύωση, η οργάνωση της αλυσίδας τροφίμων μέσα από τη στήριξη του συνεργατισμού και των συλλογικών μορφών οργάνωσης των παραγωγών, καθώς και η δημιουργία και στήριξη διεπαγγελματικών οργανώσεων.

Μετά την παρουσίαση της μελέτης και εισηγήσεις σχετικά με την ανάδειξη της Ελληνικής Γαστρονομίας μέσω συστημάτων πιστοποίησης και τη συνεισφορά του ελληνικού οίνου στην προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα βιωματικό εργαστήριο ελληνικών προϊόντων και ελληνικών οίνων και γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων.

Οι παρουσιάσεις της εκδήλωσης έχουν αναρτηθεί στους ιστοτόπους του ΠΑΑ www.minagric.gr  και του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου του ΠΑΑ www.ead.gr

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.