Ποια ήταν η σχέση του Νίκου Καζαντζάκη με την Άπω Ανατολή και πώς η ματιά του συνέλαβε το χώρο αυτό και αποκωδικοποίησε τα μηνύματά του;
– Πώς καταγράφεται η απωανατολική ματιά κατά την επαφή της με το καζαντζακικό έργο;
– Πώς οι ερευνητές από την “Πέρα Ανατολή” διαβάζουν και ερμηνεύουν σήμερα τον Καζαντζάκη;
Σε αυτά τα ερωτήματα προσπάθησαν να απαντήσουν με τις εισηγήσεις τους, που περιλαμβάνονται στον παρόντα τόμο, πανεπιστημιακοί και συγγραφείς από την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Ελλάδα στο συνέδριο “Νίκος Καζαντζάκης: 60 χρόνια μετά”, το οποίο διοργανώθηκε από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πεκίνου (PekingUniversity). (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

“Χαίρομαι που θα κάνω ένα μεγάλο ταξίδι και θα ξαναδώ την AlmaMater, την Ασία.” (Νίκος Καζαντζάκης)
“Ξέχασα μεμιάς όλες τις χώρες που είχα αγαπήσει, όλους τους νόμιμους και παράνομους γεωγραφικούς έρωτες, και στράφηκα ολάκερος προς τη νέαν ερωτική περιπέτεια – προς την αλαργινή χώρα με τα λοξά μογγολικά μάτια και το ασάλευτο, σκληρό, όλο μυστήριο χαμόγελο.”
“Είναι άραγε το Πεκίνο η ωραιότερη πολιτεία που είδα στον κόσμο, ή μήπως έτυχε καλόβολη η στιγμή που το αντίκρισαν για πρώτη φορά τα μάτια μου;” (Νίκος Καζαντζάκης, Ταξιδεύοντας Ιαπωνία-Κίνα)

Θα συντονίσει ο συγγραφέας και εκδότης του Περιοδικού Ένεκεν και συμπατριώτης μας Γιώργος Γιαννόπουλος.

Σας περιμένουμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.