Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αργία Τριών Ιεραρχών: Τι θα ισχύσει με τα φροντιστήρια

25 Ιανουαρίου, 2020 by Χρήστος Μίμης

Η αλλαγή που έγινε φέτος στο καθεστώς της σχολικής αργίας των Τριών Ιεραρχών προκάλεσε σύγχυση στο χώρο των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης αφού δεν υπήρξαν σαφείς διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Έως τώρα και βάσει της Υπ. απόφασης 219434/Α5/2016, όπως αυτή δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 4212/2012, ορίζεται ότι η θρησκευτική γιορτή των Τριών Ιεραρχών συγκαταλέγεται στις επίσημες αργίες για τα φροντιστήρια και τα κέντρα Ξένων Γλωσσών.Σύμφωνα λοιπόν με το ισχύον νομικό πλαίσιο αλλά και το κατά παράδοση εθιμικό και νομικό καθεστώς στις 30 Ιανουαρίου (ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών) δεν πραγματοποιούνται τα μαθήματα στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και τα κέντρα Ξένων Γλωσσών όλης της χώρας.

Όποτε η 30η Ιανουαρίου 2020 συνεχίζει να είναι αργία για τα κέντρα ξένων γλωσσών και τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης όπως ίσχυε.

baby

This entry was posted on Σάββατο, 25 Ιανουαρίου, 2020 at 14:11 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply